Het pindakaasboek: Verrassende recepten met… pindakaas! [recensie]

Pindakaas, wie is er niet groot mee geworden? Een boterham met pindakaas kent iedereen en in bijna ieder huis vind je wel een potje. Pindakaas is de Nutella van de Lage Landen, alleen veel gezonder dankzij de onverzadigde vetten. Maar wist je dat je met pindakaas ook heerlijk kunt koken? Wat dacht je van pindakaasijsjes, pindakaaswafels of een pindakaasburger? ‘Het pindakaasboek’ tovert met een simpele pot pindakaas fantastische gerechten op tafel. De gerechten zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens een lust voor het oog.

Recensie:
Toen ik Het pindakaasboek voorbij zag komen, werd ik nieuwsgierig. Hoewel het broodbeleg populair is en ik het gebruik om satésaus te maken, wist ik eigenlijk niet wat je er nog meer mee kon maken. Een kookboek boordevol recepten met deze smeuïge substantie; mijn interesse was gewekt…

Het pindakaasboek

Zodra ik Het pindakaasboek in huis had heb ik het van voor naar achter en terug wee doorgebladerd. Jeetje… Nooit geweten dat een pot broodbeleg zo divers kon zijn. Hoewel ik bij sommige smaakideetjes toch een beetje mijn twijfels had, besloot ik er wel mee aan de slag te gaan. Ik ontbijt graag met een kom havermout, dus de Energiestart leek mij wel een prima recept om mee te beginnen. Hierin wordt een kom havermout gecombineerd met banaan, een beetje kaneel en – inderdaad – pindakaas.

Energiestart

De volgende ochtend besloot ik mijn vertrouwde kom havermout wat op te pimpen met een snufje kaneel, een geprakte banaan en een beetje pindakaas. In het recept werd er Het pindakaasboek Jennifer Foster Lianne Koster Scriptum kookboek recepten havermout energiestart ontbijt recensie review slechts een halve geprakte banaan door heen gedaan, de andere helft in plakjes boven op de havermout. Ik besloot lekker alles maar fijn te prakken en door de havermoutpap te mengen. Ik had nog steeds mijn twijfels over de pindakaas door mijn pap, dus ik besloot eerst voorzichtig te beginnen en een klein beetje pindakaas er door te doen. Mmm… Van de smaak was weinig terug te vinden, dus nog maar wat erbij. Uiteindelijk zat gewoon die eetlepel pindakaas er door die ook in het recept stond en ik heb heerlijk gegeten! Nog een voordeel: ik had tot de lunch echt geen behoefte aan een tussendoortje.

Ik ben er nog niet aan toegekomen om meer recepten te maken uit dit kookboek, maar gezien het feit dat er recepten voor elk moment van de dag in staan, staat dit nog wel op de planning. Brood bakken, cheesecake, een latte, popcorn, noodles… het kan allemaal met pindakaas.
Een aanrader voor iedereen die niet zonder pindakaas kan, maar ook verrassend voor iedereen die geen idee heeft wat je met pindakaas nog meer kan dan op je boterham smeren…

Bekijk op Bol.com logoHet pindakaasboek – Jennifer Foster & Lianne Koster
Kookboek, paperback, 143 pagina’s, Scriptum

Deel met je vriendenShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Reacties

Reacties