Zoet & Goed: bakken met natuurlijke ingrediënten [recensie]

Zoet & Goed Henriette Inman Unieboek kookboek alternatieven zuivel gluten suiker recepten basisrecepten recensie review Zoet & goed is hét ideale boek voor iedereen die van zoetigheid houdt, maar toch gebruik wil maken van gezonde(re) en natuurlijke ingrediënten. Van spectaculaire cakes, tot energie-boostende muffins, overweldigende taarten en voedzame brownies.

Voor mensen die geen gluten, zuivel of geraffineerde suikers willen of mogen eten, maar ook voor iedereen die een keer ‘zoet’ wil eten en zich daar ‘goed’ bij wil voelen!

 

 

 

 

Recensie:
Culinair bakken met natuurlijke ingrediënten, zonder gluten, zuivel en geraffineerde suikers. Alleen door de cover wil je al snel verder lezen en beginnen met bakken.

Zoet & Goed Henriette Inman Unieboek kookboek alternatieven zuivel gluten suiker recepten basisrecepten recensie review Zoet & Goed

In het begin van dit boek vind je drie lijsten met alternatieven voor zuivel, suiker en gluten. Bij elk product krijg je direct een duidelijke uitleg. Ook komen smaakversterkers en superfoods ruim aan bod in dit boek.

Verder staat er een handig lijstje in met de uitrusting voor in je keuken. Van bakpapier, kommen en maatbekers tot bakvormen en een notenmelkzak. Je krijgt uitleg over hoe en waarvoor je het gebruikt. Zo kun je ook makkelijk de afweging maken of het iets is dat je ook in huis zou moeten halen of niet. Vervolgens krijg je eerst een aantal basisrecepten. Hoe maak je een basisdeeg, jam, appelmoes en notenboter? Uiteraard kun je met deze basisrecepten volop variëren.

Bakken en smullen!

Na de basisrecepten, volgen heel veel lekkere recepten. De hoeveelheden en de manier van bereiden worden duidelijk stap voor stap behandeld.  Bij elk recept is ook een foto geplaatst, zodat je kunt zien hoe het eindresultaat zal zijn wanneer je klaar bent.

Zoet & Goed Henriette Inman Unieboek kookboek alternatieven zuivel gluten suiker recepten basisrecepten recensie review Wauw! Wat een aanvulling in je keuken is dit boek. Overheerlijke recepten met duidelijke uitleg over de alternatieven voor de suikers in gewone baksels. Het is niet alleen een feestje om de recepten te maken, maar volgens de kinderen ook een groot feest om het op te mogen eten! Je proeft geen verschil tussen gewone suikers en de alternatieven die je in deze recepten gebruikt. En dan ben je ook nog gezonder bezig. Win-Win dus!

Zoet & Goed – Henrietta Inman
Kookboek, hardcover, 176 pagina’s, Unieboek