De 13 Zwaarden: Het kwade verbond [recensie]

De 13 Zwaarden: Het kwade verbond De spiegel der duisternis Geronimo & Thea Stilton recensie review fantasy fantasia spannend De vier jonge tovenaarsleerlingen vervolgen hun missie om alle dertien legendarische zwaarden te vinden en zo Fantasia van de ondergang te redden. Ze gaan op zoek naar de Duintoren, die bewaakt wordt door een indrukwekkende feniks. Hiervoor zullen ze de bloedhete woestijn moeten doorkruisen, waar ze te maken krijgen met hinderlagen en valstrikken, want in de woestijn is niets wat het lijkt …

 

 

 

 

Recensie:
Zoals je in mijn recensie hebt kunnen lezen, heb ik met veel plezier  het eerste deel van De 13 Zwaarden – De spiegel der duisternis – gelezen. Na het lezen van het eerste deel, was ik erg nieuwsgierig hoe het verhaal verder zou gaan, dus tijd om te lezen in De 13 Zwaarden: Het kwade verbond.

De 13 Zwaarden: Het kwade verbond

De cover van deze paperback valt direct al op: je ziet niet alleen een kleurige prent, maar je voelt hem ook. Dit geeft het boek direct een extra aantrekkelijke uitstraling. Voor wie het eerste boek niet heeft gelezen (of gewoon om je geheugen even op te frissen) begint dit boek met ene overzicht van de belangrijkste personages en een inleiding in het verhaal. Hierdoor is het niet perse noodzakelijk dat je het eerste deel hebt gelezen, al is dat uiteraard wel het leukste.

De 13 Zwaarden: Het kwade verbond De spiegel der duisternis Geronimo & Thea Stilton recensie review fantasy fantasia spannend De geheime tunnel Het laatste zwaardHet verhaal gaat verder waar het eerste deel gestopt is. De vier tovenaarsleerlingen Dran, Aldar, Ondine en Lune staan voor een lastige taak. Ze moeten wederom op zoek naar twee belangrijke zwaarden om zo – uiteindelijk – Fantasia te kunnen redden. Voordat ze af kunnen reizen naar Het rijk van het Zuiden, worden ze meegenomen naar de schatkamer in de boomtoren. Daar krijgen ze meer informatie over hun bestemming, de Duintoren.

Bewaker van de Duintoren

Wanneer ze daar aankomen zullen ze namelijk te maken krijgen met een bewaakster met de naam Dorial. Niet zo maar een bewaakster, want het gaat hier om een feniks. Helaas is er verder weinig bekend over Dorial, dus het blijft nog altijd spannend om de strijd met haar aan te gaan.

Het verhaal is opgebouwd uit drie delen: Het rijk van het Zuiden, De Vliegende Karavaan en De Duintoren. Het verhaal is spannend van begin tot eind, maar wanneer ze de strijd met hun tegenstanders aan gaan, kom je vrij snel achter hoe de strijd afloopt. Dit zorgt ervoor dat de verhaallijn niet te complex wordt. Het verhaal is vlot en begrijpelijk gelezen. Een fantasierijk verhaal die je mee neemt naar werelden waarin alles kan…

De 13 Zwaarden: Het kwade verbond – Geronimo & Thea Stilton
Zelf Lezen, paperback, 252 pagina’s, De Wakkere Muis