3-in-1 Paardenboek: De drie leukste verhalen over De Bleshof [recensie]

3-in-1 paardenboek de bleshof nicolle  christiaanse kluitmanDe drie leukste Bleshof-verhalen in één boek! Een heerlijk dik paardenboek De Bleshof is een gezellige kinderboekenserie over een pension waar bejaarde paarden worden opgevangen. Reka is net verhuisd vanuit de stad naar een dorp. Daar maakt ze kennis met de kinderen en de paarden van De Bleshof. Met dit extra dikke 3-in-1-boek geniet elk paardenmeisje. Bijna 300 pagina’s leesplezier over het gezelligste paardenpension van Nederland. In deze bind-up zijn de volgende titels opgenomen: ‘Nieuwe vrienden’, ‘Een echt paardenmeisje’ en ‘Alles voor mijn paard’ Waarom zijn de kinderboeken over de Bleshof zo populair? Omdat alle paardenfans daar zélf zouden willen zijn!

 

 

 

Recensie:
Paardenliefhebbers kunnen hun hart ophalen met dit boek. Maar liefst drie boeken over De Bleshof gebundeld in Maar liefst drie boeken over De Bleshof gebundeld in één dik boek dat gegarandeerd staat voor uren leesplezier! Mijn dochter heeft al eens genoten van het Bleshof boek Paarden, pony’s en plezier, dus dit 3-in-1 Paardenboek wordt met open armen ontvangen.

3-in-1 Paardenboek De Bleshof

Een bundel met daarin drie verhalen over De Bleshof, een pension voor bejaarde paarden. In het 3-in-1 Paardenboek staan de volgende titels: Nieuwe vrienden, Een echt paardenmeisje en Alles voor mijn paard. Hoewel de onderwerpen erg verschillen van elkaar, hebben de verhalen één ding gemeen: de paarden van De Bleshof staan centraal.

Nieuwe vrienden
3-in-1 Paardenboek De Bleshof recensie nicolle christiaanse kluitmanReka is verhuisd van de stad naar een dorp. Het is zomervakantie en ze verveelt zich te pletter in het saaie dorp. Verveeld gooit ze met een kluit aarde naar een paard die in de wei staat. Ze probeert nog maar eens de aandacht van het paard te trekken, maar dan wordt ze opeens vastgegrepen.  Een jongen staat voor haar en is duidelijk boos om wat ze heeft gedaan. Eigenlijk weet Reka ook niet zo goed waarom ze dat deed. De jongen – Alexander – neemt haar mee naar De Bleshof. Hij  stelt haar voor aan de eigenaar als nieuwe hulpkracht op het paardenpension. Reka ziet het nog niet zo zitten om de stallen uit te mesten, maar ze wil ook niet dat Alexander aan de anderen op De Bleshof vertelt wat ze aan het doen was…
Zullen Reka en Alexander de strijdbijl kunnen begraven en vrienden worden?

Een echt paardenmeisje
Reka is inmiddels een vaste bezoeker van De Bleshof. Wie had dat kunnen denken; zij een echt paardenmeisje! Wanneer haar oma gaat verhuizen bedenkt Bo een leuk plan: de spullen met paard en wagen verhuizen. Reka is direct enthousiast, al beseft ze nog niet wat daar allemaal bij komt kijken. Wanneer ze hoort dat ze zelf moet mennen krijgt ze toch een beetje haar twijfels: kan ze dit eigenlijk wel?

Alles voor mijn paard
Isobel is het paard van Alexander en op een dag verslikt het dier zich in een wortel. Alexander schrikt er zo van dat hij direct de dierenarts laat komen. Reka bekijkt het van een afstandje en vraagt zich af waarom Alexander zo overdrijft. Maar dan blijkt dat er misschien toch iets meer aan de hand is met Isobel. Wat is er aan de hand met Isobel en kan de dierenarts er nog iets aan doen?

Paarden, paarden en nog eens paarden

Na het lezen van dit 3-in-1 Paardenboek van De Bleshof hebben we heel wat paardenplzier over ons heen gehad. Helemaal niet erg, want de verhalen waren stuk voor stuk de moeite waard. Voor de echte paardenliefhebbers is dit een heerlijk boek om bij weg te dromen: paarden, paarden en nog meer paarden…

Bekijk op Bol.com logo3-in-1 Paardenboek De Bleshof – Nicolle Christiaanse
Zelf lezen, hardcover, 288 pagina’s, Kluitman

twitterbutton.nl