A Simple Table [recensie]

A Simple Table Michelle Cranston kookboek Terra Lanoo recensie review foto’s tekeningen recepten gerechten watertanden tips bereidingswijze trucje schoonmaken snijden ingrediënten Fresh and fabulous recepten voor iedere dag
Ruim 100 recepten voor één persoon, met z’n tweeën, met een gezin of met familie en vrienden. Van snelle en gemakkelijke doordeweekse eenpansmaaltijden, naar diners die een moderne twist geven aan klassieke gerechten, tot uitgebreide, feestelijke diners voor in het weekend. De recepten zijn helemaal van nu, gezond en fris, en maken gebruik van ingrediënten die overal verkrijgbaar zijn. Verrassende combinaties zorgen voor een fantastische smaakbeleving. Iedereen zal genieten! Door het hele boek vind je handige tips en informatie over ingrediënten om ervoor te zorgen dat je zonder moeite het beste resultaat op tafel zet.

 

Recensie:
Kookboeken vind ik heerlijk om door te bladeren. A Simple Table heeft een speels uiterlijk door foto’s te combineren met tekeningen. Wat ik persoonlijk fijn vind is dat in dit kookboek ook voldoende aandacht is besteed aan snelle recepten. Heerlijke, gezonde gerechten die snel op tafel staan. Uiteraard is er – voor de dagen dat je alle tijd hebt – ook de mogelijkheid om eens flink uit te pakken qua koken.

A Simple Table

A Simple Table Michelle Cranston kookboek Terra Lanoo recensie review foto’s tekeningen recepten gerechten watertanden tips bereidingswijze trucje schoonmaken snijden ingrediëntenWat mij opvalt aan A Simple Table is dat er ook een apart hoofdstuk is gewijd aan recepten voor één tot twee personen. Deze vind je terug in het hoofdstuk “twee kommen.”  Andere hoofdstukken zijn Vier borden, één pan, weekendgerechten, voor erbij, mooie lepels en theekopjes en gebaksbordjes. Een duidelijke indeling van soorten gerechten en de foto’s doen je als vanzelf watertanden.

De recepten zijn allemaal duidelijk beschreven en in de kantlijn staan tips voor een iets andere bereidingswijze of een handig trucje voor het schoonmaken of snijden van bepaalde ingrediënten. Deze tips staan gedrukt in een handgeschreven lettertype, waardoor je het idee krijgt alsof je in een kookboek van een vriendin bladert, die her en der wat aantekeningen voor je heeft achtergelaten.

Prettig is dat de ingrediënten voor de recepten overal verkrijgbaar zijn, je hoeft dus niet eerst internet af te struinen om te ontdekken waar je een bepaald product bij jou in de buurt kunt vinden.

A Simple Table – Michelle Cranston
Kookboek, paperback, 256 pagina’s, Terra Lannoo