Analoque vs. Digital Memory Game

Analoque vs digital memory game analoog digitaal memorie spelAnaloque vs. Digital Memory Game is een bekend spelletje in een origineel jasje. De paren van dit memoriespel maakt een brug tussen de analoge en digitale wereld. Het spel bevat 30 paren van objecten of fenomenen die gemigreerd zijn van atomen naar bits of uit de digitale wereld komen en achteraf in de fysieke wereld terecht gekomen zijn.
Leuke manier om jong en oud bewust te maken van hoe de digitalisering ons leven heeft veranderd.

 

 

Recensie:
Memory is een spelletje voor alle leeftijden en bijna iedereen heeft wel een variant in huis liggen. Deze Analoque vs. Digital Memory Game is qua uitvoering wel de meest speciale variant die ik ooit in huis heb gehad. Leuk, maar ook leerzaam blijkt al snel.

Analoque vs. Digital Memory Game

Analoque vs Digital memory game analoog digitaal memorie spel Dertig verschillende paren die de digitalisering in ons leven heel tastbaar maken. Samen met mijn dochter van acht bekijk ik eerst alle paren. Sommige dingen zijn voor haar totaal onbekend. Denk hierbij aan de fysieke diskette en het fotorolletje; de digitale kaartjes die er bij horen weet ze direct te benoemen. Duidelijk een kwestie van een andere generatie. Bij sommige paren is het – ook voor mij – wat lastiger om de verschillen duidelijk te benoemen. Gelukkig hebben de makers daar rekening mee gehouden en tref je in het doosje een Engelstalige uitleg aan. Ook al weet je de verschillen wel, dan nog is het leuk om een keer alle beschrijvingen door te nemen.

Speelplezier

De kaartjes zijn gemaakt van stevig karton, wat het speelplezier wel bevorderd. Ze kunnen tegen een stootje en door het dikke karton, blijven de kaarten ook netjes. Het doosje is eveneens stevig en laat direct het verschil tussen de digitale en fysieke wereld zien. Doordat de plaatjes niet identiek zijn, moet je extra goed nadenken over welke kaartjes bij elkaar horen. Leuke uitvoering van het bekende memorie spel!

Analoque vs. Digital Memory Game
BIS Publishers

twitterbutton.nl