Armstrong: de avontuurlijke reis van een muis naar de maan [recensie]

Armstrong de avontuurlijke reis van een muis naar de maan De Vier windstreken Torben Kuhlmann recensie review Mollenstad Lindbergh prentenboek

Armstrong de avontuurlijke reis van een muis naar de maan De Vier windstreken Torben Kuhlmann recensie review Mollenstad Lindbergh prentenboekEen kleine muis ontdekt door zijn telescoop dat de maan een bol van steen is, en geen gatenkaas zoals hij en de andere muizen lang hebben gedacht. Als hij hoort dat er ooit muizen hebben gevlogen, neemt hij een besluit: “Ik word de eerste muis op de maan!”

Een verbluffend mooi prentenboek van de illustrator van Lindbergh en Mollenstad.

 

 

 

 

Recensie:
Prachtig mooie tekeningen op de kaft van dit boek. Gedetailleerd en realistisch getekend.

Armstrong – De avontuurlijke reis van een muis naar de maan

Armstrong de avontuurlijke reis van een muis naar de maan De Vier windstreken Torben Kuhlmann recensie review Mollenstad Lindbergh prentenboekJe wordt meegenomen in de muizen wereld. Je volgt het leven van een kleine muis met een hele grote missie. Hij ziet door zijn telescoop dat de maan van steen is en niet van kaas zoals alle andere muizen beweren. En hij heeft het zijn missie gemaakt om naar de maan toe te gaan en zelf te zien of hij echt gelijk heeft. Hij probeert op verschillende manieren om een goede ruimte raket te maken waarmee hij bij de maan kan komen.

Maar terwijl hij hier heel hard aan werkt krijgt de mensen wereld beeld van deze kleine muis en ze zijn naar hem op zoek. Op een dag wanneer hij weer bijna klaar is met zijn raket zijn de mensen heel dichtbij en heeft hij geen andere keus meer dan om in zijn raket te stappen en op te stijgen. En ja, uiteindelijk staat hij op de maan en hij is echt van steen. Maar de mensen vonden iets nadat de muis opgestegen was en deden hier onderzoek naar en bouwden zelf een raket waarmee de eerste mens voet op de maan kon zetten.

Armstrong de avontuurlijke reis van een muis naar de maan De Vier windstreken Torben Kuhlmann recensie review Mollenstad Lindbergh prentenboek

Terug in de tijd…

In 1 woord WAUW! Wat een mooi boek. Je gaat echt helemaal op in het verhaal. Zowel in de muizenwereld als in de mensenwereld kom je achter het verhaal over de eerste stap op de maan. Hoe de geschiedenis daarvan is. Ook mijn zoon kwam niet meer uit het verhaal en we hebben hem in één keer uitgelezen. Niet alleen om het verhaal maar ook om de prachtig levensechte tekeningen. Je word echt meegenomen naar de tijd dat Armstrong naar de maan ging. Het is alleen al een feest om naar de mooie grote tekeningen te kijken, schetsen van de raket en hoe alles in elkaar zit!

Bekijk op Bol.com logoArmstrong – Torben Kuhlmann
Prentenboek, hardcover, 120 pagina’s, De Vier Windstreken