Aviodrome: beleef de Nederlandse luchtvaart [recensie]

Aviodrome museum luchtvaart lelystad flevoland dagje uit MJKAviodrome vertelt het boeiende verhaal van de Nederlandse luchtvaart en laat deze veranderen in unieke avonturen!
Kom met de hele familie naar Aviodrome en bekijk binnen en buiten meer dan 100 vliegtuigen. Stap aan boord van een Boeing 747, de flight simulator en leer morsecode seinen. Kinderen leven zich uit in een van de kinderattracties. Tijdens de pilotenopleiding voelen ze zich een echte piloot. Eén ding is zeker: de tijd vliegt bij Aviodrome!

Recensie:
Vliegtuigen hebben een magische aantrekkingskracht op veel kinderen en ook mijn dochter was wel te porren voor een dagje vliegtuigen kijken. Dus vertrokken we naar Aviodrome in Lelystad om te genieten van een dagje luchtvaart. Bij binnenkomst bleek al snel dat wij eerst naar de bagage afhandeling gingen… Althans, mijn dochter. Er is in de centrale hal namelijk een enorm leuk klimparadijs voor kinderen, die de weg van de bagage op lucratieve wijze in beeld en beweging brengt. Bij een schot “kun je hier over heen, dan mag je er in” klimmen kinderen naar boven om vervolgens de weg van alle koffers langs te gaan. Bewegen over bagagebanden en zittend op een koffer die heen en weer schudt. Met als klap op de vuurpijl een echte bagageglijbaan, waar kinderen lekker hard naar beneden zoeven. Om vervolgens direct weer naar boven te klimmen. Veel kinderen kunnen zich hier – als het aan hen ligt – uren vermaken.

Aviodrome buiten museum

Aviodrome Lelystad luchtvaart museum dagje uit MJKGelukkig hebben we bij de kassa van Aviodrome ook een boekje gekregen dat een soort speur- en ontdektocht binnen Aviodrome is: de pilotenopleiding. Daarmee krijg ik mijn dochter wel verder me het museum in en we kunnen kiezen voor binnen of buiten. We besluiten als eerst naar buiten te gaan. Daar valt haar oog direct op een grote Boeing met een enorme trap. Daar wil ze natuurlijk wel in, zou dat mogen? Tuurlijk mag dat, dus we beklimmen de trap omhoog en komen zo in de Boeing te staan. Heerlijk struinen door zo’n immens vliegtuig is super leuk, dus alles wordt aandachtig bekeken en ze zoekt voor haar reis een mooi plekje bij het raam uit om te zitten. De reis gaat naar Amerika hoor ik haar zeggen. Nadat we (verrassend snel 😉 ) weer terug zijn in Nederland gaan we verder. Buiten blijkt er ook voldoende speelvertier te zijn met een grote speeltuin, vliegtuigen waar kinderen op rond kunnen rijden over een baan die zelfs onder de vleugels van een vliegtuig gaan en al snel wordt de Flight Simulator ontdekt. We gaan er in en de film blijkt zo leuk dat mijn dochter nog wel een keer wil. Gelukkig is het nog rustig en kunnen we zo weer instappen. Dan blijkt dat er meerdere films zijn, want nu hebben we een andere film. Er zijn nog een paar kinderen die er geen genoeg van krijgen en dus stappen we weer in. Er wordt direct aan het personeel gevraagd of ze nog een andere film in de aanbieding hebben. Ze gaan kijken wat ze voor ons kunnen doen en het gejuich is groot als er weer een ander avontuur op het scherm verschijnt. De Flight Simulator maakt realistische bewegingen, waardoor het lijkt alsof je zelf in het vliegtuig zit.

Pilotenopleiding

Voor kinderen heb je dus een pilotenopleiding en met de vliegsimulator is ze overigens gelijk weer een stapje dichter bij haar piloten diploma. Want de vliegtest heeft ze bij deze afgelegd.
We gaan verder met stempels verdienen. Naast de vliegtest moeten ook nog een ogentest, stuurtest en kennistest gedaan worden en mag ze haar eigen naam in morse code seinen. Wanneer alle stempels geplaatst zijn kunnen kinderen binnen alles laten controleren en krijgen ze een diploma uitgereikt. Hierop kunnen ze zelf thuis nog een pasfoto plakken, zodat het geheel wel heel echt wordt!

Aviodrome binnen museum

Binnen is er ook genoeg te zien en te beleven. We gaan ver terug in de tijd en ontdekken de Aviodrome luchtvaart museum MJK dagje uit Flevoland Lelystadeerste manieren waarop men kon vliegen. Terwijl je door het museum loopt, worden de vliegtuigen steeds moderner. Heel mooi om eens al die verschillende toestellen te zien, maar ook enorm leuk dat je ook in voldoende toestellen kan. De cockpit ontdekken is natuurlijk één van de meest fascinerende dingen. De route binnen door het museum is best lang en daar hebben ze bij Aviodrome aardig op in gespeeld. Ongeveer halverwege kom je bij een plek waar ouders even kunnen zitten en kinderen kunnen spelen in het pilotentestcentrum. Dit is wederom een speelparadijs voor kinderen, waar ze heerlijk kunnen klauteren, rennen en glijden. Wanneer ze weer een beetje uitgeraasd zijn, kun je dan weer verder met vliegtuigen kijken.

Aviodrome: de tijd vliegt

Museum Aviodrome is enorm groot en er is veel te doen. Hierdoor vliegt inderdaad de tijd wanneer je een dagje Aviodrome doet. We zijn enthousiast en we zullen zeker nog eens een bezoek brengen aan het Aviodrome!

Bekijk hier al onze foto’s van ons dagje Aviodrome.

Aviodrome
Museum, Nederlandse Luchtvaart

twitterbutton.nl