De avonturen van Tommie en Lotje Deel 1 [recensie]

De avonturen van Tommie en Lotje Deel 1 Jacques Vriens voorleesboek Unieboek Spectrum recensie review De stoutste avonturen van Tommie en Lotje De vrolijkste avonturen van Tommie en Lotje Tommie en Lotje gaan op vakantieDe avonturen van Tommie en Lotje Deel 1 staat vol herkenbare, humoristische en soms ook spannende verhalen over Lotje en haar kleine broertje Tommie. Zo leggen ze – lief bedoeld – op een snikhete zomerdag papa’s kleren in de koelkast, vangen ze een koe en lopen ze weg van huis als papa en mama ruziemaken.

 

Maar ze gaan ook op vakantie naar het boshuisje. Daar ontdekken ze dat de buurvrouw toch geen echte heks is en sluiten ze vriendschap met de stoere ‘ridder’ Jordi.

 

 

 

 

Recensie:
Een dik boek met leuke tekeningen van Tommie en Lotje op de voorkant. De verhalen komen uit De stoutste avonturen van Tommie en Lotje, De vrolijkste avonturen van Tommie en Lotje en Tommie en Lotje gaan op vakantie.

De avonturen van Tommie en Lotje Deel 1

De avonturen van Tommie en Lotje Deel 1 Jacques Vriens voorleesboek Unieboek Spectrum recensie review De stoutste avonturen van Tommie en Lotje De vrolijkste avonturen van Tommie en Lotje Tommie en Lotje gaan op vakantieIn dit dikke boek van Jacques Vriens zijn de leukste verhalen van drie boeken van hem over Tommie en Lotje samen gevoegd in één bundel. Het zijn allemaal korte verhalen, waarin het tweetal de meest grappige, stoutste en spannendste avonturen beleven.

Zo beginnen Tommie en Lotje een eigen circus, delen ze “drop” uit terwijl het eigenlijk konijnenkeutels zijn en weet Lotje haar broertje over te halen om het kadootje voor haar verjaardag te verklappen. Ze kunnen niet altijd goed met elkaar door de bocht maar wanneer het nodig is dan staan ze altijd voor elkaar klaar!

Een erg leuk voorleesboek, waar je elke avond een verhaaltje uit voor kan lezen. De verhalen zijn allemaal erg herkenbaar voor kinderen. Alle kinderen zouden deze avonturen kunnen beleven, wat het voor kinderen nog leuker maakt om te lezen. Ook zijn de uitspraken van Tommie en Lotje heel herkenbaar. Wat bij onze zoon in een hard gelach resulteerde wanneer ze konijnenkeutels gingen uitdelen als “dropjes”.

De avonturen van Tommie en Lotje Deel 1 – Jacques Vriens
Bekijk op Bol.com logoVoorleesboek, hardcover, 277 pagina’s, Unieboek Spectrum