Bandajanas: de losbandige slipper [recensie]

Bandajanas SlippersDe Bandajanas slipper is ontworpen in Amsterdam en wordt duurzaam geproduceerd in China en Europa.
In China hebben we een aantal fabrieken bezocht en verschillende slipper samples laten maken en eindeloos getest op comfort. Uiteindelijk hebben we een keuze gemaakt voor een fabrikant die ook slippers produceert voor o.a. Ralph Lauren en Guess en voldoet aan alle certificaten waarin kinderarbeid wordt uitgesloten.
Het materiaal voor de banden van de slippers wordt gemaakt in Portugal van restmateriaal uit de textielindustrie.
Vervolgens worden de bandensets geknoopt door sociale werkplaatsen in Amstelveen en Amsterdam.

 

Recensie:
Wanneer ik op de website van Bandajanas beland, is mijn interesse gewekt. Een slipper die je helemaal naar wens zelf samen kunt stellen. Volgens de website stel je in drie eenvoudige stappen zo een eigen Bandajanas slipper samen. Dat wil ik natuurlijk wel eens uitproberen!

Bandajanas

Bandajanas slippersStap één in de Bandajanas shop is de slipper kiezen. Er is één roze variant voor meisjes (maat 28 t/m 35) en voor de damesslippers is er keuze uit vijf verschillende slippers. Vier gewone slippermodellen in de kleuren taupe, bruin, zwart en blauw en een slipper met hak in de kleur taupe. Ik koos voor de bruine slippers en ik raad je aan even naar de maattabel te kijken.

Zelf heb ik maat 41, maar door de waarschuwing dat de slippers iets kleiner uitvallen, keek ik toch even naar de maattabel. Dat bleek een verstandige keuze, want volgens deze tabel zou ik maat 42 moeten hebben. Dat advies heb ik maar opgevolgd en het blijkt dat dit inderdaad de goede maat voor mij is.

Bandajanas slippers bandenOp naar stap twee, aangezien je nu alleen een slipper zonder banden hebt. Het uitzoeken van de banden is wel een opgave, want er zijn ontzettend veel leuke banden verkrijgbaar. Uiteindelijk koos ik voor een bruinkleurige set (de slippers zijn immers ook bruin). Mijn keuze ging uit naar de Starbucks Kloffie, een set bestaande uit drie bruinkleurige banden.
De Bandajanas slippers lenen zich voor variatie, dus besloot ik ook nog een extra set banden in een andere kleur erbij te nemen. Dit werd een set blauwe banden: San Trofee genaamd.
Alle bestellers krijgen gratis een set logolabel hangers cadeau. Deze moet je zelf in de winkelwagen stoppen en je kunt kiezen voor zilverkleurig of goudkleurig. Je vindt deze labels bij de accessoires.

Accessoires

Bandajanas slippersNaast het logo van Bandajanas kun je nog meer leuke accessoires toevoegen aan je slipper. Zelf koos ik nog voor twee Skull bedels (die overigens bij aankomst thuis direct door mijn dochter werden ingepikt) en een enkelbandje. Deze accessoirs kun je gebruiken om je eigen Bandajanas slipper nog leuker en vrolijker te maken.

Banden bevestigen

De banden zaten keurig om kartonnetjes gewikkeld en mijn bestelling zat in een stoffen tasje. De banden moet je zelf door de slippers rijgen, wat voor zichzelf spreekt. De banden kun je op diverse manieren vastknopen. Op de website van Bandajanas staan volop voorbeelden en ook bij de bestelling werden enkele voorbeelden geleverd. Verder kun je uiteraard je eigen creativiteit er op los laten met knopen!

Hoe bevallen de Bandajanas?

Dan is het natuurlijk de grote vraag: hoe bevallen de Bandajanas slippers. De slippers zelf zitten prettig doordat er geen plastic onderdelen zijn, maar de lussen zijn gemaakt van nubuck leder. Lekker zacht en het gaat niet plakken. Groot pluspunt dus! De banden kun je zo knopen hoe je het zelf lekker vindt en dat vind ik ook een voordeel. Met één set banden kun je overigens meerdere variaties maken, want je kunt ook eenvoudig een band weg laten. Voor diegene die geen standaard slipper wil, zijn deze Bandajanas zeker een uitkomst!

Bandajanas Slippers

twitterbutton.nl