Benji en de gigagrote pompoen [recensie]

Benji is vastbesloten: uit kleine zaadjes die hij bewaarde toen mama pompoentaart had gemaakt, wil hij een gigagrote pompoen laten groeien. Hij plant de zaadjes, geeft water, wacht, geeft water, wacht … Zal zijn pompoendroom uitkomen? Een vrolijk verhaal over dromen en tuinieren.

Recensie:
Het verhaal begint met een stuiterend jongetje dat staat te popelen om iets te doen. Al snel wordt duidelijk dat hij probeert of de grond al om te spitten is. Want hij heeft een belangrijke missie… het zaaien van pompoenzaadjes!

Benji en de gigagrote pompoen

Leuk en leerzaam: dat is het verhaal van dit schitterende prentenboek. In de herfst had de moeder van Benji een pompoentaart gemaakt en Benji had zich toen afgevraagd wat je met de zaadjes kon doen. Papa had wel een paar ideeën: ze roosteren en opeten én ze gaan zaaien in de hoop dat er een pompoen uit zal groeien. Dat leek Benji wel wat, maar hij moest wel geduld hebben voordat hij zijn zaadjes kon planten.

Al snel blijkt dat Benji nog meer geduld zal op moeten brengen. Na het zaaien, kijkt hij naar de grond, maar er gebeurt helemaal niets! Mama legt uit dat het tijd nodig heeft.
Benji en de gigagrote pompoen prentenboek Alan C. Fox Eefje Kuijl Clavis zaadjes zaaien oogsten planten geduld verzorging groeien recensie review Elke dag kijkt Benji of er al een plantje te zien is. Wanneer er een klein plantje opduikt, verzorgt hij deze elke dag trouw. En het resultaat? Een gigagrote pompoen!

Het enthousiasme spat van de pagina’s af! Kinderen zullen direct zelf ook zin krijgen om zaadjes te gaan planten. Dat kunnen pompoenzaadjes zijn, maar natuurlijk ook andere dingen. Zelf weet ik dat ik als kind kastanjes in de grond heb gestopt, in de hoop een kastanje boom te krijgen. De blijdschap van Benji herken ik maar al te goed. Ook ik was dolgelukkig dat er een plantje begon te groeien. Onze kastanjeboom groeide goed. Zo goed zelfs dat we op een gegeven moment hem uit de tuin moesten verwijderen…

Heerlijk genieten van dit prentenboek én daarna lekker zelf aan de slag met zaadjes! Wedden dat de kinderen net zo goed gaan zorgen voor hun plantje als Benji?

Benji en de gigagrote pompoen – Alan C. FoxBekijk op Bol.com logo
Prentenboek, hardcover, Clavis