Bonduelle Bonenmix Tricolore [recensie]

Bonduelle Bonenmix Tricolore witte bonen kikkererwten rode kidneybonen limabonen groente blik

 

 

Geef kleur én bite aan je gerechten met deze fantasierijke bonenmix van kikkererwten, rode kidneybonen, witte bonen en limabonen.
In een salade, wrap, of stoofschotel: het kan allemaal!

 

 

 

 

Recensie:
Ik ben dol op het proberen van nieuwe producten, zeker als het gaat op gebied van eten. De Bonduelle Bonenmix Tricolore kende ik nog niet, dus ik was blij dat ik dit product thuisgestuurd kreeg. Inspiratie kreeg ik er gelijk bij, want met maar liefst twee boekjes met lekkere en vooral snelle recepten, was daar ook direct aan gedacht. Heb je zelf ook wat inspiratie nodig? Gebruik dan deze receptshaker eens. Op het blikje zelf staat overigens ook al een lekkere suggestie voor een salade. Toch besloot ik voor de eerste smaaktest maar eens voor een eigen recept te gaan.

Bonduelle Bonenmix Tricolore

De Bonduelle Bonenmix Tricolore bevat een mis van vier verschillenden groenten: kikkererwten, witte bonen, rode kidneybonen en lima bonen. Omdat ik chili con carne wilde maken had ik al een blikje rode kidneybonen in huis, maar ik besloot deze te laten staan en een blikje Bonduelle Bonenmix Tricolore te gebruiken. Dat bleek qua smaak goed uit te pakken, dus dat ga ik zeker vaker doen!

bonduelle bonenmix tricolore witte bonen rode kidneybonen limabonen kikkererwten groente blikMinder vocht, meer bite

Op de verpakking lees ik dat Bonduelle de groente stoomt in het blikje. Hierdoor is er minder vocht nodig en dat zie je direct wanneer je het blikje laat uitlekken. Er komt maar weinig vocht uit. Qua smaak merk je dat absoluut ook, de smaken van de verschillende bonen komen goed tot hun recht. Een lekkere, volle smaak en de bonen zijn lekker stevig qua structuur. Absoluut ene pluspunt vind ik, want dit soort groente moeten gewoon lekker stevig zijn vind ik persoonlijk.

Warm of koud eten

Nu at ik de Bonduelle Bonenmix Tricolore dus warm, maar ik heb natuurlijk ook wat koud geproefd en dat smaakt ook prima. Het idee om deze Bonduelle Bonenmix Tricolore in een salade te gebruiken, ga ik zeker onthouden. Zeker door de stevige bite, komen de bonen goed tot hun recht in een (maaltijd)salade.

WijTestenHet.nl Chili Con Carne

Voor de liefhebbers even mijn eigen variant van de Chili con carne, zoals ik deze heb gemaakt met de Bonduelle Bonenmix Tricolore. De hoeveelheden zijn voor één tot twee personen.

Ingrediënten:
– 1 blikje Bonduelle Bonenmix Tricolore
– 400 gram Thaise groentemix
– 125 gram gehakt (vegetarisch gehakt kan uiteraard ook)
– curry en/of sambal naar smaak

Bereidingswijze:
Het bereiden van deze chili con carne is heel simpel en het gerecht is snel klaar.
– Bak het gehakt rul, voeg de Thaise groentemix toe en wok deze mee.
– Laat de Bonduelle Bonenmix Tricolore uitlekken en voeg deze op het laatste moment toe aan het gehakt-groentemengsel, zodat de bonen alleen even opwarmen.
– Breng het gerecht op smaak met curry en/of sambal. Goed doorroeren en klaar is je gerecht.
Eet smakelijk!

Bonduelle BonenMix Tricolore
Uitlekgewicht: 250 gram

twitterbutton.nl