Boom Boom Balloon: het knallende familiespel

Boom Boom Balloon

Bij wie knalt de ballon? Een nieuw, ingenieus kinderspel. Voorkom dat de ballon uit elkaar knalt.


Plaats de ballon in de kunststof houder. Om de beurt gooien de spelers met de dobbelsteen en drukken de pinnetjes in de ballon. Blijft de ballon heel? Goed gedaan! Knalt ‘ie? Dat betekent een strafpunt. Spannend kinderspel, een eindeloos knallend succes.

 

 

Recensie:
Met een familieweekend in het vooruitzicht leek Boom Boom Balloon mij wel een leuk spel om me te nemen. Dus meegenomen uit de winkel en bij de spullen voor het weekendje weg neergezet… Althans, voor even. Want de nieuwsgierigheid was toch te groot. We moesten hem toch eerst maar even uitproberen. Enthousiast en met de nodige voorpret opende wij de doos. Een aantal losse onderdelen kwamen tevoorschijn, gelukkig bleek dit met behulp van de handleiding eenvoudig in elkaar te zetten. Nog even de spelregels door lezen en de pret kon beginnen.

Boom Boom Balloon

Boom Boom Balloon

Een spel met een ballon met de naam Boom Boom Balloon: je kunt vast wel raden wat de bedoeling is. Nee, je moet hem niet laten knallen! Al gaat dat natuurlijk wel een keer gebeuren. De kunst is de ballon heel te houden, terwijl je de prikkers steeds verder in de ballon duwt.
Je gooit met de dobbelsteen en het getal (1, 2 of 3) geeft aan hoeveel keer jij een pinnetje in de ballon moet duwen. Als je twee of drie gooit mag dit dezelfde pin zijn, maar hoeft niet. De pinnetjes hebben inkepingen, waardoor je voelt wanneer je één stapje hebt gedaan. In het begin voel je nog weinig weerstand van de ballon, maar naarmate er meer prikkers in de ballon duwen, des te groter wordt de weerstand. En dan neemt de spanning toe…

Ballonnen

Een knallend spel – letterlijk en figuurlijk. Tijdens het familieweekend bleek dit spel al snel een groot succes. Groot en klein hadden enorm veel lol om de ballon die op knappen stond. Het grappige gezicht op de originele ballonnen maakt de feestvreugde natuurlijk extra groot. In de verpakking zitten maar tien ballonnen, dus direct een navulling te kopen is praktisch. Uiteraard hebben wij het ook met gewone ballonnen geprobeerd. Het ligt een beetje aan de kwaliteit van de ballonnen (je hebt nu eenmaal dikkere en dunnere varianten) kun je ook gewone ballonnen gebruiken. Wel houden de originele ballonnen het iets langer vol. 

Voor jong en oud

Boom Boom Balloon is echt een heel leuk spel voor jong en oud. Let wel op dat sommige kinderen het knallen van een ballon eng vinden. Maar mijn ervaring is dat als je de kinderen een beetje begeleidt of voor hen een stokje in de ballon duwt, ze steeds minder bang worden en voorzichtig aan steeds vaker een keertje proberen het stokje in de ballon te duwen. Het spel doet het zeker goed op feestjes, maar is ook voor druilerige dagen een goede remedie tegen verveling!

Boom Boom Balloon – Identity Games
Leeftijd: 6+
Aantal Spelers: 2 of meer

twitterbutton.nl