Buitenspeeldag 2015: Allemaal lekker naar buiten!

Buitenspeeldag 2015Buitenspeeldag 2015
Buitenspelen must voor ieder kind! Wat is er leuker voor kinderen dan avontuurlijk buitenspelen met vriendjes? Buiten gaat een nieuwe wereld voor hen open en tijdens het spelen leggen ze een stevige basis voor later. Buitenspelen lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Maar liefst 1 op de 5 kinderen speelt niet of slechts één keer per week vrij buiten. En dat terwijl buitenspelen kinderen vrolijk en blij maakt. En nog belangrijker: buitenspelen prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek. Juist in een tijd waarin 80% van de kinderen niet genoeg beweegt en veel speelomgevingen zijn verwaarloosd, kan er niet voldoende aandacht naar uitgaan.

Buitenspeeldag 2015 – Nickelodeon op Zwart

Om de Buitenspeeldag 2015 kracht bij te zetten zal er vandaag tussen 13:00u en 17:00u geen uitzendingen zijn op Nickelodeon. De zender gaat voor een paar uur op zwart. Het weer werkt in ieder geval mee, want laten we eerlijk zijn: het is toch veel te lekker om binnen te zitten? Mocht je toch iets zoeken om je kinderen enthousiast te krijgen, kijk dan even of er bij jou in de buurt nog een leuke activiteit wordt georganiseerd. Op de website van Buitenspeeldag 2015 kun je eenvoudig zoeken naar een locatie bij jou in de buurt.

Geen Buitenspeeldag 2015 evenement bij jou in de buurt?

Wordt er op deze Buitenspeeldag 2015 bij jou in de buurt niets georganiseerd? Of wil je gewoon zelf lekker thuis blijven, zodat de kinderen lekker in de buurt kunnen uitrazen? Kijk dan eens even bij ons buitenspeelgoed of je daar nog leuke ideeën aantreft voor een heerlijke Buitenspeeldag!

twitterbutton.nl