Central Park: Alice denkt in Parijs te zijn…

Central Park Guillaume Musso De Parijse rechercheur Alice Schafer en de Amerikaanse Gabriel Keyne worden wakker op een bankje in Central Park, aan elkaar geketend met handboeien. De twee kennen elkaar niet en weten niet hoe ze hier terechtgekomen zijn. Het laatste wat Alice zich herinnerd is dat ze de avond ervoor met haar vriendinnen uit ging in Parijs en het laatste wat Gabriel nog weet is dat hij pianospeelde in een club in Dublin. Nu heeft Alice een vreemd wapen in de binnenzak van haar jas en bloed op haar shirt. Onmogelijk? En toch…

 

 

Recensie:
Central Park is het eerste boek dat ik lees van Guillaume Musso en – na het lezen van het boek- kan ik zeggen dat het zeker niet de laatste zal zijn. Wat een fantastische schrijver…

Verhaallijn

Zodra je begint te lezen in Central Park, zit je midden in het verhaal. Alice Schafer ontwaakt op een bankje in het park. Ze is er van overtuigd dat ze in Parijs is, maar heeft geen idee hoe ze hier op het bankje terecht is gekomen. Tot haar schrik merkt ze dat er naast haar een onbekende man ligt. En om het nog vreemder te maken: ze zitten met handboeien aan elkaar vast. Het feit dat haar persoonlijke spullen weg zijn, maar ze bloed op haar shirt heeft en een vreemd wapen in haar zak, stelt haar niet echt gerust. De onbekende man blijkt Gabriel te heetten en hij waant zich in Dublin. Als ze erachter komen dat ze in New York wakker zijn geworden, begrijpen ze allebei niet hoe dit kan.
Geketend gaan ze samen op onderzoek uit, al blijkt dat nog niet zo makkelijk aangezien ze niet naar de New Yorkse politie willen gaan.

Schrijfstijl

Guillaume Musso weet je vanaf het begin te boeien. Doordat het verhaal meteen met een groot raadsel begint, blijf je lezen. Het enige wat je wilt is weten hoe die twee daar terecht komen. Zonder de spanning te onderbreken, kom je daar pas aan het einde van het boek achter. Het verhaal wordt beschreven vanuit het oogpunt van Alice. Samen met Gabriel probeert ze de waarheid te ontdekken, maar aangezien ze elkaar niet kennen, zorgt dit soms voor lastige confrontaties. De spanningsboog loopt door het hele boek heen, zonder een moment te verzwakken. Absoluut een prestatie, waardoor je het boek nauwelijks weg kan leggen.

Thriller met een hoofdletter T

Central Park doet zijn genre eer aan. Alice en Gabriel zijn ontwaakt in een nachtmerrie en deze lijkt alleen maar groter te worden. Je tast al lezer steeds in het duister. Steeds wanneer je denkt te weten hoe het zit, blijkt dat je op een dwaalspoor bent gezet. De ontknoping is zeer verrassend, iets wat je absoluut niet hebt zien aankomen. Absoluut een aanrader voor iedereen die van thrillers houdt!

Central Park – Guillaume Musso
Thriller, paperback, 296 pagina’s, A.W. Bruna

twitterbutton.nl