De Bostoren – Landgoed Schovenhorst

Landgoed Svhovenhorst De Bostoren putten klimkooi 40 meter hoogLandgoed Schovenhorst heeft een bijzondere belevenis te bieden: de Bostoren met bovenop de 40 meter hoge top een bomentuin!

De beklimming van de toren is een avontuur op zich door het steeds veranderende perspectief, een galerij met nestkasten en een spectaculair vrijhangende klimkooi voor durfals. Eenmaal op de top van dit architectonische hoogstandje is de beloning een prachtig uitzicht over de Veluwe, een enkele hoogvlieger en een unieke blik op de kroon van het bos. Beklim de 235 treden en bekijk het met eigen ogen!

 

Recensie:
Naar het bos toe gaan is heerlijk, maar kinderen willen ook lekker kunnen spelen en houden wel van een uitdaging. Dan is een bezoekje aan Landgoed Schovenhorst zeker een prima idee! Je kunt er heerlijk wandelen, er is een bomentuin en een speelbos waar kinderen heerlijk kunnen klimmen en klauteren in de natuur. Maar laten we vooral het meest imposante niet vergeten: De Bostoren.

De Bostoren – Landgoed Schovenhorst

Wanneer je over het bospad richting de bostoren loopt, zie je tussen de takken door af en toe al een glimp van deze reusachtige toren die midden in het bos staat. Veertig meter hoog, maar wat direct opvalt, is de vrij-hangende klimkooi ver boven de grond. De belangrijkste vraag die direct bij je opkomt is natuurlijk: durf ik daarop te staan? Ga gewoon lekker de toren op en besluit – als je op 27 meter hoogte bent aangekomen – gewoon of je het aan durft of niet. Opvallend genoeg zijn de kinderen over het algemeen direct op het net te vinden, terwijl veel ouders een tikkeltje aarzelend staan te kijken naar hun kinderen…

Beklimmen van De Bostoren

Landgoed schovenhorst De Bostoren Putten Dagje uit Erop uit Gelderland speelbos kinderen De Bostoren beklimmen is al een sportief doel op zich. De 235 treden brengen je uiteindelijk naar de top op 40 meter hoogte. Daar aangekomen kun je genieten van een mooi panaroma, je kijkt over de boomtoppen heen. Bij goed weer kun je tot Amersfoort kijken en zie je ook duidelijk de polder in de verte liggen. Maar voordat je de top hebt bereikt, ben je al een aantal bijzondere dingen gepasseerd. Wat dacht je van de nestkasten? Via kleine gaatjes kun je een kijkje nemen in het nest. Ga dus zeker een keer langs tijdens het broedseizoen! Op 27 meter hoogte hangt de klimkooi die vanaf de grond al duidelijk te zien is. Wie helemaal over het net naar achteren loopt, kan via een klimgat de volgende verdieping bereiken. Loop je liever niet over het net? Dan is het goed te weten dat je dan ook gewoon verder kunt met de trap.

Wanneer te bezoeken?

De Bostoren is dagelijks toegankelijk van 10:00u tot 17:00u. Onderaan bij De Bostoren bevind zich een kaartjesautomaat. Je kunt hier met de pinpas kaartjes (vier euro per stuk) kopen. Door het kaartje te scannen, kun je door het draaihek onderaan de toren en kun je met de beklimming van de toren beginnen. Het is goed om te weten dat de bostoren automatisch sluit, dus verlaat de toren ook weer voor sluitingstijd.

Speelbos

Wanneer je met kinderen bent is het heerlijk om ook even het speelbos te bezoeken. Hier kunnen kinderen spelen in de natuur. Er liggen obstakels, loopbalken en een touwparcours van de ene naar de andere boom. Verder liggen er voldoende takken waar kinderen hun fantasie op los kunnen laten. Hutten bouwen, takken stapelen, “zwaardgevechten” …. Alles kan. Neem dus eten en drinken mee, want grote kans dat de kinderen niet snel weg willen!

De Bostoren
Landgoed Schovenhorst

twitterbutton.nl