De Cupcakeclub: Een toetje om te zoenen

De Cupcakeclub Een toetje om te zoenenEen toetje om te zoenen is een vrolijk en herkenbaar avontuur voor kinderen van 8 tot circa 12 jaar, met heerlijke recepten en leuke bakweetjes. Een toetje om te zoenen is het derde, los te lezen deel in de succesvolle boekenreeks De Cupcakeclub van Marion van de Coolwijk.Elke woensdagmiddag komt de Cupcakeclub bijeen om te bakken. Hun zelfgemaakte cupcakes zijn een groot succes in de bakkerswinkel van Zilvers vader. Maar nu dreigt de club uit elkaar te vallen: Zilver is zo verliefd op David dat ze liever met hem naar de film gaat dan dat ze cupcakes bakt met haar vrienden! Dat kan niet, vinden Melina, Sara, Amy en Jan-Willem. Er is maar één oplossing: David moet ook bij de club komen. Maar daarvoor moet hij eerst een test afleggen…

 

Recensie:
Een toetje om te zoenen is het derde deel uit de serie De Cupcakeclub van Marion van Coolwijk. Ook al is het een deel uit een serie, de boeken zijn prima afzonderlijk van elkaar te lezen. Dat komt mooi uit, want voor mij en mijn dochter is dit het eerste boek dat we lezen uit deze reeks.

Al snel blijkt dat het inderdaad geen probleem is om in de serie te vallen bij deel drie. Het verhaal is op zich zelf staand en ik heb niet het geval iets te missen.

De Cupcakeclub

De Cupcakeclub bestaat uit een groep meiden en een jongen die elke woensdagmiddag cupcakes bakken. Dit doen ze in de bakkerij van de vader van Zilver, die ook in de Cupcakeclub zit. De baksels van deze club zijn een groot succes en de leden hebben het dan ook elke woensdagmiddag behoorlijk druk. Maar dan vraagt David Zilver mee naar de film. Erg leuk, want Zilver is al tijden verliefd op David. Maar er is één groot probleem… David heeft kaartjes gekocht voor de film: op woensdagmiddag!

Zilver staat in dubio, want wat moet ze doen? Natuurlijk wil ze met David uit, maar ze wil haar vrienden van de club ook niet afvallen. Bovendien kunnen ze niet een week overslaan, want de directeur van de school heeft ene bestelling gedaan voor heerlijke cupcakes. Er zit voor Zilver niets anders op dan een list te verzinnen. Maar of dat nu zo’n goed idee is…

Schrijfstijl en vormgeving

De tekst is gedrukt in een prettig lettertype en -formaat, wat maakt dat het boek ontspannen te lezen is. De schrijfstijl is vlot en het verhaal verloopt vloeiend. Hier en dar staan er wat leuke zwart-wit tekeningen in. Mijn dochter is nogal kritisch als het gaat om illustraties, vaak mist ze deze in boeken. Hoewel zwart-wit tekeningen meestal saai worden gevonden, hoor ik haar daar niet over dit keer. Dat komt waarschijnlijk door het speelse karakter van de illustraties.

Feel-good-boek

Een toetje om te zoenen is een heerlijk feel-good-boek voor meiden vanaf een jaar of acht. Het is vlot geschreven en het onderwerp cupcakes zullen bij vele meiden in de smaak vallen. Mijn dochter heeft dit boek met veel plezier gelezen. Humoristisch, spannend, maar vooral erg leuk! Ze is fan van de Cupcakeclub en wil meer boeken lezen van deze leuke serie!

De Cupcakeclub: Een toetje om te zoenen – Marion van de Coolwijk
Zelf lezen, hardcover, 128 pagina’s, De Fontein

 

 

twitterbutton.nl