De Keutelkampioen [recensie]

De Keutelkampioen Marianne Busser Ron Schröder prentenboek Uitgeverij Moon keutels voorlezen zoek en vind spel liedjes tekst beluisteren internet kinderem versje zoon glimlach gezicht lachen tekeningen foto’s groenten bloemen dieren hilarisch zoeken vieze woorden interesse lezen recensie review

 De Keutelkampioen Marianne Busser Ron Schröder prentenboek Uitgeverij Moon keutels voorlezen zoek en vind spel liedjes tekst beluisteren internet kinderem versje zoon glimlach gezicht lachen tekeningen foto’s groenten bloemen dieren hilarisch zoeken vieze woorden interesse lezen recensie review Welk dier is een echte keutelkampioen?
Waarom zitten er vogeltjes in de bek van de krokodil, zonder dat ze opgegeten worden?
En wist je dat een gorilla wel eens van zijn eigen poep snoept…
Vrolijke en een beetje vieze dierenversjes
Geen dier op deze wereld
Of hij groot is of klein
Poept zoveel ronde keutels
Als een doodgewoon konijn!

 

 

 

Recensie:
De titel van dit boek wekt gelijk al interesse om het te gaan lezen. De voorkant van het boek is erg kleurrijk met leuke en duidelijke plaatjes. Ik denk dat we hier meer mee kunnen dan alleen het lezen van het boek.

De Keutelkampioen Marianne Busser Ron Schröder prentenboek Uitgeverij Moon keutels voorlezen zoek en vind spel liedjes tekst beluisteren internet kinderem versje zoon glimlach gezicht lachen tekeningen foto’s groenten bloemen dieren hilarisch zoeken vieze woorden interesse lezen recensie reviewDe Keutelkampioen

Alleen de titel De keutelkampioen en de afbeeldingen op de voorkant van het boek toverde bij mijn zoon een grote glimlach op zijn gezicht. Het boek is erg kleurrijk en met duidelijke afbeeldingen wat klopt bij de versjes. Wat ik vooral erg leuk vind aan de tekeningen is dat ze in de tekeningen foto’s van dingen hebben gebruikt zoals echte groenten, bloemen en ook de keutels van de dieren in het boek.

Dit maakt het boek nog leuker om te lezen, mijn zoon vond het hilarisch om zelf de plaatjes van de keutels te zoeken van wat er in het versje beschreven staat. We hebben veel gelachen want ja, vieze woorden blijven altijd erg leuk. Kinderen begrijpen dit natuurlijk goed.

De Keutelkampioen Marianne Busser Ron Schröder prentenboek Uitgeverij Moon keutels voorlezen zoek en vind spel liedjes tekst beluisteren internet kinderem versje zoon glimlach gezicht lachen tekeningen foto’s groenten bloemen dieren hilarisch zoeken vieze woorden interesse lezen recensie review Naast het voorlezen van de keutelkampioen, heb ik er ook een zoek en vind spel van gemaakt. Er zijn op elke pagina veel plaatjes van diverse dingen. Wanneer we een versje gelezen hebben, gingen we samen op zoek naar dingen die in het versje verteld werden.

Ook mijn zoon ging zelf op onderzoek uit in het boek en elke keer vertelde hij weer andere dingen die hij zag. Met een grote glimlach op zijn gezicht want alle varianten van het woord “keutel” blijven natuurlijk om hard om te lachen.

De versjes zijn makkelijk om te lezen. Ook wanneer kinderen het zelf lezen onder de knie hebben is het samen of zelf lezen van dit boek erg leuk.
Ook staat er achterin het boek een liedjes tekst waarvan je het kan beluisteren via internet. Erg leuk om dit ook te doen met de kinderen.

De Keutelkampioen – Marianne Busser & Ron Schröder
Prentenboek, hardcover, 12 pagina’s, Uitgeverij Moon

Nog niet uitgelezen over poep, keutels en drollen?
Lees dan hier onze recensie over De poepfabriek!