De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar Boerderij op stelten [recensie]

de knotsgekke wereld van lotte wirwar boerderij op stelten alice pantermuller recensie reeks graphic novel deltasJoehoe! Eindelijk vakantie! De meeste kinderen uit mijn klas blijven thuis. Maar wij gaan naar een BIOBOERDERIJ in DUITSLAND. Hoewel Jens en Simon, mijn twee stomme broertjes, en ik toch liever naar een eiland in de Middellandse Zee wilden vliegen. Dat is niet eerlijk! Hoewel: op de boerderij zijn er vast heel veel BIOdieren. En ik ben dol op dieren! Bovendien kan ik daarmee alvast oefenen. Omdat ik nu het geheim van mijn Indische blokfluit weet: die kan slangen bezweren. En dan vooral cobra’s. Maar regenwormen zullen vast ook wel op mijn muziek dansen. Ik moet alleen nog de juiste toon vinden…

 

 

 

Recensie:
Mijn dochter had al met veel plezier De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar Superschapen en wilde konijnen gelezen, dus stond ze te springen toen wij alweer het derde boek van Lotte Wirwar ontvingen: Boerderij op stelten.

De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar Boerderij op stelten

De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar Boerderij op stelten alice pantermuller deltas recensieEen heerlijke graphic novel die zich vooral richt op meiden in de leeftijd 9 – 12 jaar. Lotte wordt af en toe gek thuis van haar broertjes Jens en Simon, want die zijn vreselijk irritant. Gelukkig heeft ze haar beste vriendin Chloë, samen met haar kan ze haar broertjes wel aan…
De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar Boerderij op stelten begint met de verjaardag van Jens en Simon. De boel wordt flink op stelten gezet in huize Wirwar. Moeder heeft een schitterende papegaaientaart gemaakt, al is niet iedereen te spreken over dit stuk gebak. Misschien heeft de broodmachine – waar de taart in gebakken is – daar ook wel een beetje mee te maken.

Vakantie!

Eindelijk is het dan zo ver: de Paasvakantie is aangebroken en de familie Wirwar gaan op reis naar een Bioboerderij in Duitsland. Niet echt de vakantiebestemming waar Lotte, Jens en Simon van hadden gedroomd, maar vooruit… wie weet wordt het wel leuk op die boerderij.
Nam de nodige inpakstress is de familie eindelijk klaar om te vertrekken. De reis is hilarisch herkenbaar voor veel ouders, met ruziënde kinderen op de achterbank!

De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar Boerderij op stelten graphic novel alice pantermuller deltas recensieBoerderij op stelten

Al snel komt Lotte er achter dat het best gezellig is op de Bioboerderij. Heerlijk gewekt worden door blatende schapen en het is heerlijk om steeds omringd te zijn met lieve dieren. Alleen een Betje jammer van de geitenmelk en geitenkaas die op het menu staan. Maar wanneer Lotte de dieren probeert te bezweren met haar toverfluit, blijkt de Boerderij op stelten gezet te worden. De capriolen die broertjes Jens en Simon uithalen, zorgen er ook voor dat het nooit saai wordt op de boerderij!

Op naar het volgende deel…

Mijn dochter heeft weer enorm genoten van dit knotsgekke verhaal van Lotte Wirwar en kijkt al reikhalzend uit naar het volgende deel, welke in het najaar zal verschijnen.

De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar Boerderij op stelten – Alice Pantermüller
Bekijk op Bol.com logoZelf lezen, hardcover, 160 pagina’s, Deltas

 

Bekijk (en bestel) hier alle delen van De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar >>>

twitterbutton.nl