De makkelijke maaltijd – 24Kitchen

De makkelijke maaltijd– Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven?
– Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten?
– Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan?
– Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten?
– Of kun je wel wat kooktips gebruiken?
Dan is dit boek ideaal voor jou!
Altijd gezond, snel en lekker! Want zoals Rudolph altijd zegt: iedereen kan koken.

 

Recensie:
Zakt de moed jou ook wel eens in de schoenen bij het openslaan van een kookboek? Ziet het er allemaal wel lekker uit, maar heb je simpelweg de tijd niet om al die prachtige recepten op tafel te toveren? Dan is De Makkelijke Maaltijd absoluut een goede optie! In dit kookboek staan veel recepten – op groente gesorteerd – die eenvoudig en snel te bereiden zijn. De meeste maaltijden kunnen binnen een half uur op tafel staan. Ideaal voor de doordeweekse dagen dus!

Praktische inhoudsopgave

Het meest opvallende aan dit kookboek is de inhoudsopgave voorin het boek die gerangschikt staat op groentesoort. Praktisch als je dus nog wat groente over hebt, maar vooral handig omdat bij elke soort staat vermeld wanneer het verkrijgbaar is. Zo kook je dus eenvoudig met de seizoenen mee.

De recepten staan duidelijk beschreven. Bovenaan elke pagina staat het ingrediëntenlijstje en eventueel de benodigdheden die je nog nodig hebt. De bereidingswijze is puntsgewijs beschreven, zodat je in één oogopslag ziet wat het volgende is dat je moet doen. Ten slot wordt verteld hoe je het gerecht kunt serveren. Alle gerechten zijn bedoeld voor vier personen en de bereidingstijd staat per recept aangegeven.

Binnen een half uur het eten op tafel?

De grote vraag is natuurlijk of je daadwerkelijk in een half uur een lekkere maaltijd op tafel hebt staan. Wanneer je alle ingrediënten bij de hand hebt, is de bereidingstijd die aangegeven staat zeker haalbaar. Geen moeilijke of tijdrovende bereidingen en toch verrassende en originele recepten op tafel. De broccoli ovenschotel met gekruide eieren en yoghurtsausje, smaakt heerlijk en zal zeker vaker op het menu staan. Wie op een leuke manier de kinderen gezond wil laten eten, kan met pannenkoeken ook goed voor de dag komen. Maak van witlof, spruitjes en hummus een vrolijk gezichtje en met ene beetje geluk gaan de groenten met de pannenkoek zonder probleem naar binnen.

De makkelijke maaltijd – 24Kitchen
Kookboek, paperback, 194 pagina’s, Karakter Uitgevers

twitterbutton.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *