De smaak van Texel [recensie]

De smaak van Texel Anette van Ruitenburg Ruth de Ruwe Tanja van den Berge kookboek beleving Waddeneiland eiland herinneringen vakantie ondernemers versie genieten pasta yurts koesteren aanwinst Fontaine Uitgevers recensie review

De smaak van Texel Anette van Ruitenburg Ruth de Ruwe Tanja van den Berge kookboek beleving Waddeneiland eiland herinneringen vakantie ondernemers versie genieten pasta yurts koesteren aanwinst Fontaine Uitgevers recensie reviewMeer dan tien jaar na het verschijnen van het boek De smaak van Texel hebben de auteurs, nu samen met Tanja van den Berge een geheel nieuwe versie gemaakt.
Dit boek gaat over ondernemers, creatievelingen en vernieuwers. Over bekende en ervaren producenten en nieuwe generaties. Dit zijn de mensen die het eiland levend houden. Natuurkenners vertellen hoe belangrijk deze plek in het waddengebied is. We tonen de natuur van Texel, die zowel bewoners als gasten inspireert en onthaast. In dit boek zien we de vergezichten, de kronkelige fietspaatjes en de duinen met al hun kleuren. We laten zien hoe rijk Texel is aan natuur, producten en alle mogelijkheden die dat biedt. We koken wereldse gerechten met Texelse producten. Zo geven we een kijkje in de keuken van dit beeldschone eiland.

Recensie:
Voor sommige mensen zal deze titel bekend voorkomen. Voor anderen weer helemaal niet. De smaak van Texel verscheen meer dan tien jaar geleden ook al. Maar nu is er een geheel nieuwe versie van dit bijzondere kookboek. Bijzonder, want het is veel meer dan alleen een kookboek. Het is een beleving.

De smaak van Texel

Natuurlijk vind je recepten in dit boek, maar vooral ontdek je allerlei geheimen van dit eiland. Wanneer je dit Waddeneiland bezoekt, is dit boek heerlijk om als voorpret door te  De smaak van Texel Anette van Ruitenburg Ruth de Ruwe Tanja van den Berge kookboek beleving Waddeneiland eiland herinneringen vakantie ondernemers versie genieten pasta yurts koesteren aanwinst Fontaine Uitgevers recensie reviewbladeren. Je ontdekt er ontzettend veel over het eiland. Terwijl je al lezend en kijkend reist over Texel, doe je gelijk inspiratie op voor tripjes wanneer je er eenmaal bent. Geniet thuis al van de heerlijke smaken van dit eiland en koester de gemaakte herinneringen ermee wanneer je weer wordt opgeslokt door het leven van alledag.

Schitterende foto’s van de natuur wisselen de recepten en informatie over Texelse ondernemers af. Hoewel ik toch al meerdere keren vakantie heb gevierd op dit Waddeneiland, ontdekte ik toch nieuwe dingen in dit boek. Nooit geweten dat je kunt overnachten in Yurts op Texel. Ook de echte Texelse pasta was mij nog niet bekend. Voor alle fans van Texel én iedereen die meer wil weten over dit eiland een absolute aanwinst in de boekenkast.

De smaak van Texel – Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Tanja van den Berge
Kookboeken, hardcover, 256 pagina’s, Fontaine Uitgevers