De Tepper Tweeling maakt ruzie (en niet zo’n beetje ook)

De Tepper Tweeling maakt ruzie (en niet zo'n beetje ook) Geoff Rodkey moon recensie graphic novel

 

“Een spiksplinternieuwe top-serie over de tweeling Claudia en Reese. Op alle fronten zijn broer en zus elkaars tegenpool, behalve dan in hun fanatisme de ander te verslaan in hun eigen, extreme versie van Bananasplit! Maar als de tot dan toe vrij onschuldige wedstrijd dreigt te escaleren in een oorlog op alle fronten – van appartement 6D naar de kantine op school tot aan de fictieve wereld van een online videogame – gaat de tweeling toch even nadenken. Is hun verlangen de ander te verslaan deze strijd nog wel waard?

 

 

De Tepper Tweeling maakt ruzie (en niet zo'n beetje ook) graphic novel recensie geoff rodkey moon Recensie:
De cover van De Tepper Tweeling maakt ruzie (en niet zo’n beetje ook) doet direct denken aan een graphic novel. Bij het openslaan blijkt dit deels wel zo te zijn, al is de opzet toch wat anders. In plaats van veel tekeningen, staan er hier veel foto’s met “handgeschreven” teksten in het boek. De hoeveelheid tekst wordt verder gebroken door de vormgeving met korte stukjes tekst, foto’s cartoons, sms-jes en screenshots.

De Tepper Tweeling maakt ruzie (en niet zo’n beetje ook)

Wie een broer of zus heeft, zal ongetwijfeld veel herkennen in dit verhaal. Claudia en Reese zijn de Tepper Tweeling en hebben – zoals dat gaat bij broers en zussen – regelmatig strijd. De Tepper Tweeling maakt ruzie (en niet zo’n beetje ook) is een herkenbare strijd tussen broer en zus. Dit maakt dat het boek heel herkenbaar is, maar ook vaak supergeestig om te lezen!

De Tepper Tweeling maakt ruzie geoff rodkey graphic novel recensie Ruzie maken met je broer of zus: conflicten om kleinigheden, maar het komt in alle families voor. Het hoort er gewoon bij en – net zoals in het echte leven – is het altijd heerlijk smullen van de streken die anderen uithalen. Kinderen lachen heel wat af tijdens het lezen van De Tepper Tweeling maakt ruzie (en niet zo’n beetje ook). Dankzij de vormgeving leest het boek makkelijk en snel en vliegen de bladzijden aan je voorbij.
Bovendien is de rivaliteit tussen Claudia en Reese zo grappig en herkenbaar, dat je blijft lezen wanneer je eenmaal begonnen bent! Heerlijk boek om van te genieten.

 

De Tepper Tweeling maakt ruzie (en niet zo’n beetje ook) – Geoff Rodkey
Bekijk op Bol.com logoZelf lezen, hardcover, 216 pagina’s, Uitgeverij Moon

twitterbutton.nl