De vreselijke tweeling

De vreselijke tweeling jozua douglas

 

Jozua Douglas bedacht een vreselijke tweeling, Max en Lot de Leeuw. Lot kan geweldig toneelspelen en Max weet alles van humor en goede grappen uithalen. Helaas is hun moeder daar niet zo blij mee. Ze is ontzettend bang voor viezigheid en enge ziektes, en vindt hun grappen gruwelijk, Max’ humor verschrikkelijk en afschuwelijk – het liefst zou ze haar kinderen verkopen op Marktplaats. Volgens Max en Lot valt het allemaal wel mee. Hun grappen zijn geniaal maar ongevaarlijk… tot er op een dag iets ontzettend mis gaat.

 

 

Recensie:
De vreselijke tweeling is een hilarisch boek voor kinderen vanaf ongeveer tien jaar. Maar het verhaal is zeker ook leuk voor wat jongere kinderen die al goed kunnen lezen of gewoon leuk als voorleesboek. Hoofdpersonages van dit zijn de tweeling Max en Lot. Ze houden wel van goede grappen en zijn niet bang om vies te worden. Dit levert nog wel eens problemen op, want hun moeder is op dat gebied nogal streng.

De kinderen mogen niet buiten spelen (want dat is vies), maar binnen wil hun moeder het ook niet, want stel je voor dat het huis vies wordt. Snoep is ongezond, zwemmen is vies, een pretpark bezoeken: vis en ongezond. Eigenlijk mogen ze nagenoeg niets van hun eigen moeder. Alleen netjes en stil op de bank zitten, dat mag wel.

Dol op kattenkwaad

Kinderen zullen al snel uitkijken naar de dingen die staan te gebeuren, want iedereen snapt wel dat de twee kinderen niet aan de eisen van mama kunnen voldoen. We hebben hier in huis smakelijk gelachen om grappen als ontbijtkoek onder de schoen van Max. Maar hilarisch wordt het wanneer Max een bijzonder mailtje krijgt. Het is afkomstig van een webwinkel waar je toverdrankjes kunt bestellen. Natuurlijk ziet Max het wel zitten om te kijken of dat ook echt werkt…

Schrijfstijl

De schrijfstijl van Jozua Douglas is vlot en boeiend. Hij neemt je moeiteloos mee in het bizarre verhaal van de vreselijke tweeling en het boek wegleggen zal dan ook af en toe behoorlijk lastig zijn. Geestig en levendig geschreven. De illustraties in het boek geven de sfeer goed weer en maken dat het boek nog aantrekkelijker wordt.
Voor alle jongens en meiden die wel van een beetje kattenkwaad houden een fantastisch boek!

De vreselijke tweeling – Jozua Douglas
Zelf lezen, hardcover, 208 pagina’s, De Fontein

twitterbutton.nl