De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen

de waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen andy griffiths terry denton uitgeverij lannoo graphic novel leesboek jeugd

 

 

De waanzinnige boomhut van Andy en Terry is weer groter geworden! Er zijn 13 nieuwe verdiepingen, met dit keer onder andere een meloenengooi-ruimte, en golvenmaker, een levend Slangen- en- Ladders-spel (met echte Ladders en echte Slangen!), een wortelkanon met raketontsteking, een Opleidingsinstituut voor Ninjaslakken en een hypermodern detectivebureau met hypermoderne detective-apparatuur, en dat is maar goed ook, want Andy en Terry moeten een groot raadsel op zien te lossen – Meneer Grootneus is verdwenen!!!

 

 

 

Recensie:
Omdat ik meerdere keren enthousiaste verhalen had gehoord over De waanzinnige boomhut (die steeds weer groter wordt), wilde ik nu eindelijk wel eens een boek uit deze serie lezen. In het eerste deel van De waanzinnige boomhut bestond deze uit 13 verdiepingen. Wie dat al groot vindt, zal raar op kijken, want in deel twee waren het er maar liefst 26. Toen het derde deel uit kwam was de boomhut al gegroeid tot 39 verdiepingen en nu met deel vier zijn er weer 13 verdiepingen bijgekomen: De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen dus!
de waanzinnige boomhut van 39 verdiepingen andy griffiths terry denton uitgeverij lannooDe waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen andy griffiths terry denton uitgeverij lannoode waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen andy griffiths terry denton uitgeverij lannoo

 

De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen

Zodra mijn dochter van acht dit boek ziet, bedenkt ze zich geen moment. Ze pakt het boek en ploft op haar loungekussen neer en gaat beginnen met lezen. Het boek heeft direct haar goedkeuring. Ze leest ontzettend graag, maar is wel behoorlijk kritisch. Boeken die er saai uitzien (lees: weinig plaatjes hebben) vallen af of worden direct bestempeld als voorleesboek. Dat De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen niet alleen qua vormgeving goedgekeurd is, merk ik al snel. Mijn dochter ligt regelmatig dubbel van het lachen en omdat ze al zo vaak “moet je horen mam” heeft geroepen, besluit ze maar direct het boek hardop voor te lezen. Kijk, dat scheelt mama ook weer werk 😉

Eén serie, vier afzonderlijke verhalen

De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen andy griffiths terry denton uitgeverij lannooEr is altijd een risico als je begint in een later deel van een serie boeken. Soms mis je bepaalde informatie, maar dat blijkt hier absoluut niet het geval. We maken kennis met Andy en Terry, de twee hoofdpersonen van het boek en de jongens van wie De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen is. Er wordt genoemd dat de boomhut eerst uit 39 verdiepingen bestond, maar dat er dertien zijn bijgebouwd. De nieuwe ruimtes komen aan bod en daar begint de pret al direct. Hoewel de verdiepingen ellenlange namen hebben, leest mijn dochter ze probleemloos. Benieuwd naar de nieuwe verdiepingen? Wat dacht je van een meloenensmijtruimte, een kettingzaagjongleerverdieping, een opleidingsinstituut voor Ninjaslakken en een vermom-o-matic 5000 die er voor zorgt dat je altijd de juiste vermomming bij de hand hebt.

Meneer Grootneus

Al snel belanden we bij de introductie van Meneer Grootneus. Hij is degene die ervoor zorgt dat Andy en Terry niet vergeten aan hun boek te werken. Normaal gesproken neemt hij al voor ze bij bladzijde 40 zijn contact met hen op (dit wordt overigens leuk in beeld gebracht), maar nu zijn de jongens al op pagina 60 en ze hebben nog niets van hem gehoord. Wanneer ze zelf contact opnemen, komen ze er achter dat Meneer Grootneus verdwenen is. Nu moeten ze het schrijven dus wel even laten voor wat het is en op zoek gaan naar Meneer Grootneus…
En dat is het begin van een spannend, maar vooral ook bizar avontuur!

De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen andt griffiths terry denton uitgeverij lannoo verschijnt voorjaar 2016

Zien is lezen

Je kunt veel schrijven over De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen. Maar eigenlijk moet je het gewoon zien. Hier had mijn dochter het 352 pagina’s dikke boek super snel verslonden. Dat zegt al eigenlijk genoeg, maar onderstaand filmpje wil ik jullie niet onthouden… Wedden dat je daarna naar de winkel rent?
En ondertussen kijken wij uit naar deel 5: De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen. Deze zal in het voorjaar van 2016 verschijnen.

 


De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen
– Andy Griffiths & Terry Denton
Zelf lezen, hardcover, 352 pagina’s, Uitgeverij Lannoo

 

twitterbutton.nl