De zeven rozen: Het wonderlijke wolkenland

De zeven rozen het wonderlijke wolkenland thea stilton thea sisters de wakkere muisThea Stilton – De Zeven Rozen – Deel 3
De Thea Sisters komen weer in actie! Ze gaan naar het land waar de Wolkenfeeën wolken maken, want blijkbaar zijn ze daar ineens mee gestopt. En dat kan natuurlijk niet zomaar! Ze worden opgeroepen door de directeur van de supergeheime afdeling van de Zeven Rozen om dit mysterie op te lossen. Tijdens hun zoektocht naar de waarheid moeten ze allerlei uitdagingen aangaan en is een grote portie moed nodig om hun einddoel te bereiken. Zal het ze lukken om het Wonderlijke Wolkenland te redden?
In dit boek vind je een vel kaarten uit het gi-ga-leuke Geronimo Stilton kwartetspel!

 

Recensie:
De boeken van Thea en Geronimo Stilton worden hier in huis graag gelezen, toch is dit het eerste boek dat wij lezen uit de serie De Zeven rozen. Eerder verschenen in deze serie Het betoverde meer en Het bevroren paradijs. Al snel merken wij dat het geen enkel probleem is als je voorgaande delen niet hebt gelezen. De zeven rozen: Het wonderlijke wolkenland is een avontuur binnen de reeks, maar is een compleet verhaal. Het boek begint met een korte introductie van alle belangrijke personages uit de wereld van Wolkenland. Maar zelfs zonder deze korte kennismaking wordt in het verhaal voldoende informatie gegeven over wie iedereen is.

De zeven rozen

Thea Stilton schreef de serie De zeven rozen en deze reeks neemt je mee naar een magische wereld. De zeven rozen is een geheim onderzoekscentrum waar de fantasiewerelden worden bestudeerd. Samen met de Thea Sisters beleeft Thea de meest magische avonturen op de meest sprookjeachtige plaatsen. Elk boek beschrijft een compleet avontuur, dus je hoeft ze niet op volgorde te lezen.  Een serie boeken voor iedereen die zich wil onderdompelen in een wereld vol fantasie.

De zeven rozen: Het wonderlijke wolkenland

de zeven rozen het wonderlijke wolkenland thea sisters thea stilton de wakkere muisWolkenland blijkt één van de fantasiewerelden in de wereld van de wolkenfeeën te zijn. Will Mystery – de directeur van de Zeven Rozen – roept de hulp van de Thea Sisters in. Er is namelijk een groot probleem ontstaan: er zit een barst op de kaart van Wolkenland. Dit duidt op een probleem in dit deel van de fantasiewereld. De Thea sisters reizen op spectaculaire wijze af naar Wolkenland om er achter te komen wat het probleem is.
Echter blijkt de weg er naar toe vol gevaren en raadsels, dus de Thea Sisters moeten voorzichtig zijn. Natuurlijk bereiken ze Wolkenland en komen ze er achter dat de wolkenfeeën geen wolken meer weven. Het bestaan van wolkenland loopt gi-ga-gantisch veel gevaar. Kunnen de Thea Sisters ontdekken waarom er geen wolken meer gemaakt worden? En nog belangrijker: kunnen ze Wolkenland van de ondergang redden?

Reisdagboek

Wanneer je het verhaal van De Zeven Rozen: Het wonderlijke Wolkenland uit hebt, staat er nog een verrassing op je te wachten. Lezers kunnen dan nog nagenieten met het reisdagboek van de Thea Sisters. Met veel extra informatie over alle bewoners van Wolkenland, lekkere recepten, grappige testen, geheimschrift en nog meer raadsels!

Vormgeving

De belangrijkste troef van De Wakkere Muis is wel de vormgeving. De boeken staan vol met kleurrijke prenten, maffe lettertypen en verschillende kleuren tekst. Door de speelse vormgeving zijn de boeken extra aantrekkelijk voor kinderen. Bij het openslaan van De Zeven rozen: Het wonderlijke wolkenland begin je automatisch te lezen. Het spannende verhaal wordt op schitterende wijze in beeld gebracht door de kleurrijke illustraties en woorden met letters in de vorm van wolken, met druppels of ogen spreken tot de verbeelding. Ongemerkt maken kinderen heel wat leeskilometers en krijgen zelfs de kinderen die niet zo dol zijn op lezen, toch plezier erin!

Kwartetvel

De Zeven Rozen: Het wonderbaarlijke wolkenland heeft nog een leuk extraatje voor de fans van De Wakkere Muis. In dit boek zit namelijk ook weer een kwartetvel voor het Geronimo Stilton Kwartetspel. In dit overzicht kun je zien in welke boeken je nog meer een kwartetvel kunt vinden.

De Zeven Rozen: Het Wonderlijke Wolkenland – Thea Stilton
Zelf lezen, hardcover, 384 pagina’s, De Wakkere Muis

twitterbutton.nl