Denksport Logisch kleuren en tekenen Junior [recensie]

denksport logisch kleuren en tekenen junior puzzelboekje kleuren tekenen

 

Na het verkoopsucces van Denksport Logisch kleuren en tekenen voor volwassenen, brengt Denksport nu ook een versie uit speciaal voor kinderen! Net als in het boek voor volwassenen, vind je hier ook de vermakelijke ‘lijnpuzzel’ terug en het ‘codeplaatje’. Maar uniek zijn zeker ook ‘kleuren op nummer’ en ‘tellen en kleuren’. De kleurtekeningen en puzzels hebben allen iets gemeen: er verschijnt altijd een prachtige afbeelding.

 

 

 

Recensie:
Toen mijn dochter mijn puzzelboekje Logisch kleuren en tekenen voor volwassen zag, was ze direct verkocht. Ze wilde dus maar al te graag ook aan de slag met dit boekje. Blij verrast was ze toen het eerste nummer van Denksport Logisch kleuren en tekenen Junior bij ons binnen kwam. Direct ging ze aan de slag, al was het toch wel even lastig kiezen wat ze als eerste zou gaan doen!

Denksport Logisch kleuren en tekenen Junior

Net zoals bij de volwassen variant, tref je in Denksport Logisch kleuren en tekenen Junior diverse soorten opdrachten aan. Lijnpuzzels, codeplaatjes, codekleuren op nummer, kleurplaten en tellen en kleuren.
Bij de lijnpuzzels verbind je de punten van alle nummers met elkaar zodat er een mooie tekening ontstaat.
Denksport logisch kleuren en tekenen junior puzzelboekje kleurboek Bij de codeplaatjes maak je de genummerde vakjes zwart aan de hand van de aanwijzing die je bovenaan de pagina vindt. Hierbij moet je bijvoorbeeld alleen de bovenste helft van het vakje inkleuren, alleen links of het hele vakje. Elk nummer staat voor een ander gedeelte van het vakje dat je moet inkleuren.
Bij codekleuren heb je twee varianten: vierkantjes en driehoeken. Beide komen op hetzelfde neer als de codeplaatjes, maar dan met verschillende kleuren.
Bij tellen en kleuren moeten de kinderen met rekenen aan de slag. Tel vier getallen uit één vakje bij elkaar op. De uitkomst bepaalt welke kleur je het vakje moet kleuren. Komt de uitkomst niet voor in het lijstje met aanwijzingen? Dan laat je dit vakje wit.
Voor alle momenten dat kinderen gewoon even lekker willen kleuren, zoals ze zelf willen, zijn er ook nog gewone kleurplaten in dit puzzelboekje.

Kleurplezier

Mijn dochter van bijna negen is erg te spreken over Denksport Logisch kleuren en tekenen Junior. De plaatjes die tevoorschijn  komen zullen kinderen meer aanspreken dan bij de volwassen variant. Daarom is dit zeker een mooie aanvulling, zeker met de zomervakantie voor de deur. Regelmatig zitten we samen aan tafel te kleuren, ieder in ons eigen Logisch kleuren en teken boek.

Denksport Logisch kleuren en tekenen Junior
Puzzelboek/Kleurboek, 48 pagina’s, Denksport

twitterbutton.nl