DohVinci Kaptafel [recensie]

DohVinci Kaptafel Hasbro Play-Doh speelklei knutselen decoreren creatief recensie review reclame commercial

DohVinci Kaptafel Hasbro Play-Doh speelklei knutselen decoreren creatief recensie review reclame commercial Nieuw van de makers van Play-Doh: DohVinci! Met DohVinci word je een echte 3-D ontwerper! Deze makkelijk te gebruiken set wordt geleverd met styler tool, kaptafel met spiegel, vier verschillende kleuren Deco Pop Tubes, ideeënboekje met voorbeelden en een speciaal hulpstuk om nog creatiever te kunnen zijn.

De set is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en het materiaal is niet giftig, dus veilig om mee te spelen.

 

 

 

 

Recensie:
De verwachtingen waren hoog gespannen wat betreft deze DohVinci Kaptafel. De reclame had mijn dochter al vaak voorbij zien komen en meerdere malen hoorde ik al enthousiaste kreten over dat ze dat zo graag wilde. Dus toen wij dit product in huis kregen, stond ze ook te popelen om aan de slag te gaan! Hopelijk stelt de commercial haar niet teleur en is deze creatieve set in het echt net zo leuk.

DohVinci Kaptafel

DohVinci Kaptafel speelklei hasbro Play-Doh recensie review creatief decoreren knutselen spiegel We halen alle spullen uit de doos en inventariseren even wat we hebben. De basis van de DohVinci Kaptafel is van plastic en deze bevat een laatje waar twee vakjes in zitten. De staande delen zoals de spiegel en alle toebehoren zijn gemaakt van stevig karton. Verder zit er een soort spuit in en vier tubes met klei. DohVinci is namelijk niet zomaar van de makers van Play-Doh, het is eigenlijk een nieuwe manier om de bekende speelklei te gebruiken!

Het decoreren van de DohVinci Kaptafel is niet echt moeilijk, al kunnen kinderen op een gegeven moment wel last krijgen van een vermoeide hand. Je moet nl. best wel wat kracht zetten om de klei uit de flacon te drukken. Hoe je de mooiste effecten krijgt is een kwestie van proberen. Wel had mijn dochter een probleempje met de blauwe klei, die wilde niet “plakken” op de ondergrond en ze kreeg de klei ook met moeite uit de flacon gedrukt. Toen ik het overnam merkte ook ik dat de blauwe klei wat stugger was dan de andere kleuren. Daardoor plakte het denk ik ook wat minder, maar wanneer ik het begin wat tegen het oppervlak drukte, ging de rest ook vanzelf. Mijn dochter bleek vooral last te houden met deze kleur DohVinci Kaptafel recensie review hasbro Play-Doh speelklei klei knutselen decoratie creatief omdat het indrukken van het pistool bij de blauwe kleur gewoon erg zwaar bleef gaan voor haar. Gelukkig had zij met de andere kleuren daar geen probleem mee, zodat ze toch lekker zelf verder kon knutselen.

De verschillende kartonnen onderdelen plak je als het ware vast met de klei. De basisplaat versier je dus gewoon zoals je wilt en daarna druk je de andere onderdelen er boven op. Je kunt dit naar eigen smaak dus doen. Er zit voldoende Play-Doh in de vier tubes, want mijn dochter had nadat de DohVinci Kaptafel af was, nog voldoende klei over om andere spulletjes van haar te versieren! Wanneer je kind klaar is met decoreren, dan is het een kwestie van de klei op te laten drogen.

Staan of hangen?

DohVinci Kaptafel recensie review hasbro speelklei knutselen Play-Doh creatief decoratie decoreren navulsetsDe DohVinci Kaptafel staat leuk op bijvoorbeeld een bureautje, maar je kunt het geheel ook aan de muur ophangen. In het plastic gedeelte zitten twee uitsparingen om hem op twee schroefjes te hangen.

Knutselplezier

DohVinci heeft diverse producten in het assortiment, waaronder ook navulsets met alleen de patronen klei. Wanneer je eenmaal de spuittool al hebt, kun je dus ook gewoon een set kleurtjes kopen om je eigen spullen te decoreren. Door de Play-Doh op een geheel eigen wijze te gebruiken, wordt het knutselen met speelklei opeens weer helemaal hip en leuk voor de wat oudere kinderen. De leeftijd vanaf zes jaar is echt wel aan te bevelen, aangezien je best wat kracht moet zetten om de klei uit de patronen te drukken met de spuittool.

DohVinci kaptafel
Knutselen, 6+, Hasbro

twitterbutton.nl