Dood de engel [recensie]

Vlak voor middernacht komt Rome de hogesnelheidstrein vanuit Milaan aan op spoor zeven. Als de conducteur de laatste, meest exclusieve wagon opent, sterft hij bij de aanblik van de verwrongen levenloze lichamen van de veertien passagiers. Welke gruwelijke doodsstrijd moesten zij voeren?

De aanslag wordt via een videoboodschap meteen opgeëist door extremisten. Colomba Caselli, de knappe politieagente met haar breekbare ziel, voelt meteen dat dit verhaal niet klopt. Ze roept de hulp in van de hoogbegaafde Dante, dé expert in menselijk gedrag die door de mist van leugens heen kan kijken.

Recensie:
Mooie cover van een jonge vrouw met zwarte vleugels. Ben heel erg benieuwd naar dit nieuwe boek van Sandrone Dazieri.

Dood de engel

Wanneer rond middernacht de hogesnelheidstrein vanuit Milaan in Rome aankomt – en er niemand uit de highclass wagon stapt – besluit de toch al wat slaperige conducteur een kijkje te gaan nemen. Wanneer hij de treindeuren vanaf buiten openmaakt en naar binnenstapt zal hij nooit de trein meer uitkomen…
Maar hoe kan dat? En wat is er hier gebeurd tijdens de treinrit?

IS eist deze aanslag bijna direct op, door middel van een videoboodschap. Maar politieagente Colomba en een man genaamd Dante twijfelen aan het bericht. Dante is verslaafd aan sigaretten en medicijnen, maar heeft de gave om dwars door de mensen heen te kunnen kijken. Hij is dan ook van grote waarde voor Colombo tijdens dit onderzoek. Hieruit blijkt dan ook dat deze aanslag niet is gepleegd door extremisten, maar door wie dan wel?

Het boek bestaat uit vijf delen. Wanneer je begint aan een nieuw deel krijg je eerst een stukje geschiedenis. Maar uiteindelijk draait het allemaal om “De Doos”. Dit is een kubus van cement waar je eigenlijk alleen maar kan wachten tot je dood gaat. Maar in deze kubus zit ook een meisje van ongeveer dertien jaar gevangen. Ze praat niet. Maar wanneer ze voor de allerlaatste keer zal worden opgehaald – en ze dus nooit meer terug zal komen – komt ze toch weer terug. Alleen zit ze helemaal onder het bloed en heeft ze allemaal sleutels in haar hand…

Echt een goed boek! Ik had al hoge verwachtingen van dit boek nadat ik het boek Dood de vader van Sandrone Dazieri, gelezen had. Maar dit nieuwe boek overtreft zeker mijn verwachtingen. Spannend en je blijft geboeid door de verhaallijnen. De hoofdpersonen zijn goed uitgewerkt en je kunt je een goed beeld vormen van de personen in het boek. Een aanwinst voor iedere lezer die van een goed spannend boek houd!

Dood de engel – Sandrone DazieriBekijk op Bol.com logo
Thriller, paperback, 523 pagina’s, Xander Uitgevers