Drie vriendinnen op avontuur

Drie vriendinnen op avontuur Myrthe, Zoë en Irina zijn hartsvriendinnen en zijn van plan om een heuse meidenclub op te richten. Een geheime meidenclub! In het bos ontdekten ze een verlaten boomhut die perfect dienst kan doen als clubhuis. Wanneer ze samen op weg zijn om de hut supercool in te richten worden ze tegengehouden door de politie. Meisjes horen niet alleen in het bos rond te lopen. Het is er gevaarlijk en er lopen dieven rond. Dieven? In het bos? Dat moet de meidenclub uitzoeken! Myrthe, Zoë en Irina gaan op avontuur en nemen Irina’s hondje Spiky mee. Zijn superspeurneus zal de meiden helpen de dieven op het spoor te komen…

 

 

Recensie:
Wanneer kinderen eenmaal kunnen lezen, moeten ze vermaakt worden met een boek. Kinderboeken moeten – nog meer dan volwassen boeken – uitnodigen tot lezen. En omdat veel kinderen niet beginnen aan een boek dat er niet aantrekkelijk uitziet, moet de uitstraling van het boek dan vooral de aandacht trekken. Mijn ervaring is dat kinderen sneller een boek pakken met een leuke voorkant en een inhoud waar meer te zien is dan alleen maar tekst. Illustraties breken de stukken tekst, waardoor kinderen sneller geneigd zijn een boek te gaan lezen. Maar ook een speelse manier van het afdrukken van de tekst kan de leesvreugde verhogen.

Vriendinnen op avontuur? Klinkt goed!

Drie vriendinnen op avontuur heeft in ieder geval de titel mee en mijn dochter van acht is dan ook direct enthousiast. De prent op de cover van drie meiden met hun handen vol leuke spulletjes in het bos trekt ook de aandacht. Na wat bladeren in het boek begint ze meteen met lezen, want er staan zo veel leuke plaatjes in, dat ze nieuwsgierig is geworden. Het verhaal is vlot geschreven en echt wel ene meidenverhaal, al is het absoluut geen zoetsappig verhaal. Want de meiden zijn namelijk iets belangrijks op het spoor…

 

Drie vriendinnen op avontuur Netty van Kaathoven

Drie vriendinnen op avontuur – Uitgeverij Deltas ISBN 9789044739992

Verhaallijn

De drie vriendinnen Myrthe, Zoë en Laura willen namelijk een geheime meidenclub oprichten en in het bos vinden ze de perfecte locatie voor hun geheime ontmoetingsplek: een verlaten boomhut. Wanneer ze hun clubhuis hebben ingericht en ingewijd, komen ze er al snel achter dat de boomhut toch van iemand blijkt te zijn. Maar waarom verstopt iemand zich in het bos?En waarom is de politie ook opeens in het bos aan het zoeken? De meidenclub besluit op onderzoek uit te gaan om er achter te komen wat zich in het bos afspeelt.

Mijn dochter houdt wel van spanning en avontuur dus dit boek is haar op het lijf geschreven. Een hip en modern leesboek waarin het “meiden onder elkaar gevoel” duidelijk aanwezig is, maar waar voldoende verrassing en spanning in is verwerkt. Het duurde dan ook niet lang dat dit boek uit was!

Een echte aanrader voor meiden vanaf acht jaar!

Drie vriendinnen op avontuur – Netty van Kaathoven
Zelf lezen, hardcover, 80 pagina’s, Deltas

twitterbutton.nl