Duinrell Vakantiepark

Duinrell Duingalow Vakantiepark bungalowWakker worden met een achtbaan in je achtertuin. Spetteren in het tropische Tikibad en uitwaaien in het heerlijke bos en duin van Duinrell.
Duinrell is het perfecte vakantiepark voor de hele familie!

De grote speeltuin is het hele jaar open en het Entertainmentteam komt je in de schoolvakanties vermaken! Op het strand kun je heerlijk uitwaaien of wat dacht je van een heerlijke wandeling of fietstocht in het Duinrell-bos?

 

Recensie:
Persoonlijk had ik een weekend overnachten op een pretpark niet zelf uitgekozen, maar omdat ik het geluk had een weekendje weg te winnen op Duinrell Vakantiepark, wilde ik het uiteraard best testen. Een gegeven paard moet je niet in de bek kijken, toch? Bovendien, je weet pas of iets is, als je het hebt uitgeprobeerd.

Duinrell Vakantiepark

Het vakantiepark Duinrell is direct naast het attractiepark Duinrell gelegen. Je kunt kiezen uit Chalets die voor vier tot zes personen geschikt zijn. Er is ook een Hostel en een Camping aanwezig, echter vallen deze niet onder het beheer van Roompot maar onder SelectCamp.
Als gast van het vakantiepark heb je dagelijks onbeperkt toegang tot het attractiepark en mag je – per dag – twee uur genieten in het Tikibad. Wil je langer in het Tikibad, dan zul je daarvoor moeten bijbetalen; één euro per half uur. In de wintermaanden (als het attractiepark gesloten is) kun je als gast onbeperkt gebruik maken van het Tikibad.

Ontvangst receptie

Mijn dochter en ik gingen direct vanuit school naar het park toe en zijn, nadat ik de auto had geparkeerd op P1 – met de kaartjes die we al bij de reisbescheiden hadden gekregen naar de ingang gegaan. Daar konden wij zo doorlopen en van het attractiepark genieten. Later gingen wij naar de receptie en kregen daar de sleutel en wat informatie mee. Wat mij opviel was dat je geen uitleg krijgt van hoe je naar je onderkomen moet rijden; bij anderen hoorde ik dit ook niet. Terwijl ik gewend ben dat ze op de meeste parken dit keurig even laten zien aan de hand van een plattegrondje. Het was dus ook even zoeken, helemaal omdat de bordjes niet altijd even duidelijk waren. Ook moest ik bij de receptie vragen hoe dat nu ging om van P1 (waar je normaal gesproken moet betalen) af te komen. Dit zijn – mijn inziens – vragen die ze zelf horen te stellen en aan de klant horen uit te leggen. De medewerkster was verder wel heel vriendelijk, maar ik vond dat ze qua service op gebied van je wegwijs maken wel wat kleine steekjes lieten vallen.

Faciliteiten

– Attractiepark Duinrell (m.u.v. het winterseizoen)
– Tikibad (zwem-, glijbanenparadijs incl. peuterbad en buitenbad)
– Fietsenverhuur
– Supermarkt
– Snackbar & La Place restaurant
– Wasserette
– Tennisbaan
– Speeltuinen
– Recreatieprogramma
– Midgetgolf
– Boogschietbaan

4 persoons Duingalow Type 4BU-2

Ik verbleef in een Duingalow voor vier personen. Dit is een vrijstaand chalet en in ons geval voorzien van een gaskachel. Er zijn ook chalets aanwezig die voorzien zijn van centrale verwarming. De Duingalow heeft een ruime woonkamer, met eethoek en televisie. De keuken is smal en heeft een koelkast, fornuis en inventaris voor eten, drinken en koken en er is in ieder geval voldoende van alles voor vier personen. Daarnaast zijn er twee slaapkamers, Duinrell vakantiepark bungalow duingalow pretpark overnachten attractieparkieder met twee één persoonsbedden. In slaapkamer één stonden de twee bedden naast elkaar en was er aan weerszijden een smalle loopruimte. Bij slaapkamer twee stonden de bedden apart tegen de muur en was er tussen de twee bedden loopruimte. Wat ik mistte bij beide slaapkamers was een nachtlampje. Je moest het grote licht aan doen, waarvan de trekschakelaar vlakbij de deur zat, wat inhield dat je of helemaal op het voeteneinde moest gaan zitten of uit bed moest om het licht aan te doen.

Verder was er nog kleine badkamer waarin een wastafel een toilet en een douche was geplaatst. De douche en toilet werden slechts gescheiden door middel van een douchegordijn. Het douchegordijn hing een beetje op het randje van de verhoging van de douche, dus ik vreesde voor natte voeten bij het toilet. Dit bleek mee te vallen, al stroomde er wel iets water naast de verhoging, maar dat bleef naast het randje liggen en bij het toilet kon je nog droog je voeten neerzetten. Elk chalet heeft een terras/tuintje met tuinmeubilair en openslaande terrasdeuren. Om het chalet heen zit steeds een grens van begroeiing waardoor je toch privacy hebt in het chalet en op het terras. Chalets die direct aan het pad gelegen zijn hebben wel inkijk via het raam in het chalet.

Schoonmaak

Het chalet was schoongemaakt bij aankomst en in eerste instantie zag het er allemaal keurig uit. Maar als je even kritisch verder kijkt zie je toch wel dat de “onopvallende” dingen snel vergeten worden. Zo was er onder de wastafel bij de leidingen wel veel stof te vinden, het elektrische kacheltje en het raamkozijn in de douche waren ook erg stoffig en de doucheknoppen bevatten veel kalkresten. De douchekop was of vrij recentelijk vervangen of deze wordt wel goed schoongemaakt (ik denk het eerste) want die zag er stralend uit. Onder de bedden en de bank was het wel schoon en stofvrij. Eigenlijk is dit iets wat je vaak tegenkomt in vakantieparken, maar helemaal zoals het hoort is het dus niet.

Onze ervaring

Het attractiepark kende ik al wel, maar het vakantiepark nog niet. Je loopt vanaf het vakantiepark zo het attractiepark op. Duinrell Plaza is het middengebied en daar vind je een supermarkt, snackbar en een La Place restaurant. Hier kunnen ook mensen die alleen het attractiepark bezoeken terecht. Het vakantiepark zag er netjes en schoon uit. Sommige bordjes qua bewegwijzering konden wat duidelijker, zeker aangezien ze bij de receptie je niet vertellen hoe je moet rijden naar je chalet. Nummers op de chalets zijn niet altijd eenvoudig te zien, dus ik kwam diverse mensen tegen die – net zoals mij – aan het zoeken waren naar het juiste chalet. Elk chalet heeft een eigen parkeerplaats in de buurt; deze worden met het chaletnummer aangegeven. Dat was ook praktisch geweest als ze dat van tevoren hadden gemeld, want ik zag het nu toevallig toen ik uitstapte en er geen auto naast mijn auto stond. Ik bleek dus ook niet in het juiste vak te staan, dus maar meteen de auto goed gezet.
Het verblijf is prima geweest, alles werkte in het chalet en het personeel dat ik tegen ben gekomen was vriendelijk. De enige minpuntjes zijn de schoonmaak die de “vergeten plekjes” inderdaad vergeet schoon te maken en de receptie had wel iets meer informatie uit zichzelf kunnen verschaffen. Verder rustig park, ruim opgezet en voldoende faciliteiten aanwezig.

Als ik kijk naar de kosten is het best een duur verblijf, maar je hebt dan wel onbeperkt toegang tot het attractiepark. Maar goed, de vraag is als je er ook daadwerkelijk (bijna) dagelijks gebruik van maakt als je bijvoorbeeld een week daar te gast bent.

Duinrell Vakantiepark

twitterbutton.nl