Een Amerikaanse in Parijs [recensie]

Een amerikaanse in parijs carrie solomon terra lannoo recensie review kookboekTypische Amerikaanse klassiekers met Franse flair
Carrie Solomon, een Amerikaanse uit de Midwest, neemt ons mee naar haar Amerika voor een kennismaking met haar keuken. Die is born in the USA maar made in France: – De musts: pancakes, french fries, cheeseburgers, barbecued ribs, cheesecake, strawberry milkshake… – Regionale specialiteiten: huevos rancheros, Chicago-style hot-dogs, Manhattan clam chowder… – Handmade dressings: barbecuesaus, guacamole, salsa, buttermilk, pickles… Een onvervalste duik in het culinaire hart van de Verenigde Staten voor een hoofd vol ideeën en twinkelingen in je ogen!

 

 

Recensie:
Carrie Solomon is voor mij een onbekende, maar wat een heerlijk boek heeft ze nu op de markt gebracht! Een Amerikaanse in Parijs is een kookboek met een twist. Authenthieke Amerikaanse recepten, gemaakt in Frankrijk, staan in dit kookboek. Maar dat is nog niet alles: Carrie Solomon voegt daar leuke weetjes en anekdotes aan toe. Door de speelse lay-out met foto’s en sfeervolle tekeningen van Aurore d’Estaing wordt het bladeren en lezen in dit kookboek een waar feestje!

Een Amerikaanse in Parijs

een amerikaanse in parijs carrie solomon terra lannoo kookboek recensie reviewKookboeken: ik hou er van en die liefde heb ik kennelijk overgebracht op mijn dochter. Regelmatig ” betrap” ik haar op het doorbladeren van een kookboek, waar ze lekkere recepten uit zoekt. Praktisch voor de maaltijdinspiratie! De recepten in Een Amerikaanse in Parijs zijn in vijf hoofdstukken verdeeld: ontbijt & brunch, sandwiches, soepen & salades, diner en tot slot natuurlijk desserts.
Verlekkerd blader ik door alle hoofdstukken en ik moet zeggen dat er maar weinig recepten zijn waarvan ik denk, dat is niets. Het meeste ziet er gewoon erg lekker uit. Het is er nog niet van gekomen om hier uit te koken, maar dat gaat binnenkort zeker wel gebeuren. De vraag is dan alleen wat ik als eerste zal maken… Het knoflookbrood, de kersengranola van tante Sara of toch maar één van de heerlijke pancakes recepten?

Recepten

Een goed kookboek valt of staat natuurlijk met de beschrijving van de recepten en daar is niets mis mee bij Een Amerikaanse in Parijs. Duidelijk geschreven recepten en de meeste Een Amerikaanse in parijs 1recepten zijn zeker goed te doen. Voorbereidingstijd, eventuele wachttijd (zoals rijzen) en de bereidingstijd staan keurig los van elkaar vermeld, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Praktisch zijn de tips die bij sommige recepten staan. Neem bijvoorbeeld de klassieke cinnamon rolls (kaneelbroodjes). Het recept is behoorlijk wat werk, maar gelukkig zijn de broodjes – voor het bakken – prima in te vriezen. Als je ze per stuk invriest, kun je – waneer je wilt genieten van een kaneelbroodje – eenvoudig wat uit de vriezer halen en afbakken. Eén keer werk en heel genieten!

Een Amerikaanse in Parijs is zeker een kookboek dat ik je van harte kan aanraden. Klassieke Amerikaanse recepten met een Frans tintje!

Een Amerikaanse in Parijs – Carrie Solomon
Kookboek, hardcover, pagina’s, Terra Lannoo

twitterbutton.nl