Een ingrediënt voor moord [recensie]
Een glaasje wijn, Rieslingtaart en dan een stukje Quetschetaart met slagroom – voormalig sterrenchef Xavier Kieffer en zijn vriendin, gastrocriticus Valerie Gabin, amuseren zich uitstekend op de Luxemburgse zomerkermis. Maar in een biertent stopt een vreemdeling plotseling een magneetkaart in zijn hand en verdwijnt.
De volgende ochtend wordt de man dood aangetroffen onder de Rode Brug. Was het moord of zelfdoding? Waarom gaf hij Kieffer deze kaart? Wat staat er in computercodes op? En waarom zitten er ineens zoveel mensen achter hem aan? De Luxemburgse chef-kok bevindt zich plotseling in een schimmige wereld van grondstoffenhandel en oplichters…
Recensie:
Alweer het derde deel van de boekenreeks Moord op het menu. Ik heb de voorgaande delen met plezier gelezen, dus ik kijk zeker weer uit naar een nieuw verhaal in deze culinaire cozy crime serie.
Een ingrediënt voor moord
Wederom speelt chef Xavier Kieffer de hoofdrol in het verhaal. Er is kermis in Luxemburg en Kieffer staat daar met een stand met lekkernijen. Zijn vriendin Valerie is ook aanwezig en zij raakt betrokken bij een ruzie met een voor hen onbekende man. De ruziemaker verdwijnt, maar laat wel een keycard vallen. Al snel blijkt dat er iets vreemds met deze sleutelkaart aan de hand is. En wanneer je de andere delen hebt gelezen, weet je dat Kieffer nieuwsgierig genoeg is om te achterhalen wat dat is…
Leeservaring
Wederom een heerlijk verhaal waarin vooral veel mysterie aanwezig is. Hoewel de verloren sleutelkaart in eerste instantie niets bijzonder lijkt, wordt al snel duidelijk dat er iets mee aan de hand is. En het is heerlijk om te zien dat onze chef Kieffer weer op onderzoek uit gaat om te ontdekken wat dat is. Een bizarre zoektocht naar handel van grondstoffen. Vanzelfsprekend krijgt hij met vervelende mensen te maken binnen het criminele circuit. Hoewel de politie met de zaak bezig is, kan Kieffer het niet laten om zelf vooral op onderzoek uit te gaan. Door de speurdersrol van Kieffer, is dit weer een heerlijk verhaal om stilletjes van te genieten. Het is bijzonder vermakelijk om te zien dat een kok in de huid kruipt van een soort privé detective.
Hoewel de boeken los van elkaar te lezen zijn, zou ik je aanraden om toch in het eerste deel te beginnen. Dit omdat je dan ook weet hoe de relatie van Valerie en Xavier tot stand komt. Het is niet erg wanneer je dat niet weet, maar minder leuk als je later dan het eerste deel leest.
Een ingrediënt voor moord (▶bol)
Auteur: Tom Hillenbrand
Genre: Cosy crime
Pagina’s: 256
ISBN: 9789026169588
Uitgeverij: De Fontein
Release-Datum: 03-12-2024
*Dit boek ontving ik als recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.