Een schim in de nacht – De Waal & Baantjer [recensie]

Een schim in de nacht De waal en baantjer bureau raampoort SBS6 #mvhsp

 

Als rechercheur Van Opperdoes ’s avonds warme appeltaart zit te eten in café Papen-eiland in de Jordaan, hoort hij schoten op de Noordermarkt. Wanneer hij ernaartoe rent, weet hij nog de laatste woorden op te vangen van een neergeschoten man die zwaargewond tegen de Noorderkerk aan ligt. ‘Ik was het zelf,’ weet de man nog uit te brengen net voordat hij sterft. Als er echter geen wapen in de buurt van het slachtoffer te vinden is, begint voor Van Opperdoes en zijn trouwe collega Jacob een ingewikkelde zoektocht naar de achtergrond van de schietpartij. Heeft de man zichzelf iets aangedaan of is er toch sprake van een moord?

 

 

 

Recensie:
Rechercheur Van Opperdoes zit aan de koffie in café Papen-eiland in de Jordaan. Hij hoort schoten in de buurt en gaat er direct op af. Hij treft al snel een man aan op straat die neergeschoten is. Wanneer Van Opperdoes hem vraagt wie heeft geschoten zegt hij zijn laatste woorden: “Ik was het zelf.” Maar dan blijkt het moordwapen niet in de buurt van het slachtoffer te liggen en kan er toch geen sprake zijn van zelfmoord… In Een schim in de nacht draait alles om het vinden van de dader.

Een schim in de nacht – De Waal & Baantjer

Dit is het eerste De Waal & Baantjer boek dat ik lees en ook heb ik de tv-serie Bureau Raampoort bij SBS6 niet gezien. Ik ben dan ook erg benieuwd naar Een schim in de nacht. Nieuwsgierig begin ik met lezen en dan weet ik al snel dat ik zeker meer ga lezen van De Waal & Baantjer! Een schim in de nacht kan ik maar met moeite wegleggen, want de zaak van de moord bij de Noorderkerk blijkt een stuk ingewikkelder dan in eerste instantie werd gedacht.

Verrassende wendingen in het onderzoek en mogelijke daders passeren de revue en telkens als je denkt het te weten, gebeurt er iets dat een heel ander licht op de zaak werpt. Vlot geschreven, met een prettige dosis humor. Het hele verhaal draait maar om één vraag: Wie was Een schim in de nacht?

Bureau Raampoort

Een schim in de nacht is het twaalfde deel uit de reeks De Waal & Baantjer. Deze verhalen in deze reeks zijn ook op televisie te zien in de televisieserie Bureau Raampoort bij SBS6. Thomas Acda (Peter van Opperdoes) en Tim Haars (Jacob Halm) vertolken in deze tv-serie de rollen van de twee rechercheurs.

Bekijk op Bol.com logoEen schim in de nacht – De Waal & Baantjer
Thriller, paperback, 160 pagina’s, Lebowski

twitterbutton.nl