Elke dag een zin: Dagboek voor vijf jaar [recensie]

Elke dag een zin voor vijf jaar dagboek recensie BBNCTalloze mensen willen graag een dagboek bijhouden, maar wie heeft er nu nog tijd om eindeloze verhalen te schrijven? Aan het verkoopsucces van de ‘Elke dag een vraag’-boeken te zien, is er een grote behoefte aan onze slimme dagboeken: geen lange verslagen, maar een kort stukje tekst per dag, en dat vijf jaar lang! Zo wordt het bijhouden van een dagboek wel heel eenvoudig en superleuk, want je ziet jezelf door de constructie van het boek veranderen gedurende vijf jaar. ‘Elke dag een zin’ daagt je uit om vijf jaar lang, iedere dag opnieuw, je dag te beschrijven in één zin. Schrijf op wat je die dag dacht, vond, deed, voelde, wat je zag, proefde, hoorde, waar je was of wat je weggaf of kocht! Zo heb je een prachtig verslag van je leven en weet je jaren later nog precies wat je dagelijks bezighield. Want één zin zegt meer dan duizend woorden!

 

Recensie:
Vroeger schreef ik dagboeken vol, maar daar ben ik jaren geleden al mee opgehouden. Toch was ik wel nieuwsgierig naar Elke dag een zin. Vijf jaar lang de dag beschrijven in één zin, dat moet toch te doen zijn? Ik heb het boek bij mijn bed neergezet, zodat ik elke dag er aan denk om even snel wat op te krabbelen.

Elke dag een zin

Tot nu toen heb ik nog geen dag overgeslagen in Elke dag een zin en ik ben nu ongeveer drie weken bezig. Juist omdat je maar één zin hoeft te schrijven (je hebt een paar regeltjes tot je beschikking) is het iets dat je wel even snel tussendoor kunt doen. Maar goed, eerlijk toegeven… soms weet ik ook niet zo goed wat ik moet schrijven. Want op een doodgewone dag is het niet altijd voor de hand liggend dat je iets schrijft. Dan moet ik echt even denken wat ik dan zal opschrijven.

Elke dag een zin dagboek voor vijf jaar recensie BBNC

De uitdaging zit hem juist iets zo op te schrijven dat je – later ook nog – weet wat je ermee bedoelde. Dus ik probeer wel een beetje grappige dingen uit te zoeken en zorg er ook voor dat ik niet twee dagen achter elkaar vrijwel hetzelfde schrijf bijvoorbeeld.

In de komende vijf jaar zal ik ongetwijfeld wel eens een moment hebben dat ik niets op schrijf, maar goed, dat geeft dan ook weer iets weer in het dagboek… In het begin denk je, al die korte zinnen, is dat wel leuk, maar ik weet zeker dat ik later met plezier dit Elke dag een zin dagboek door zal bladeren, lezend wat ik zo nu en dan heb opgeschreven.

Bekijk op Bol.com logoElke dag een zin
Dagboek voor vijf jaar, BBNC

twitterbutton.nl