Elmer en de overstroming [recensie]

elmer en de overstroming recensie review David McKee van Goor prentenboek kluertjesolifant olifanten

elmer en de overstroming recensie review David McKee van Goor prentenboek kluertjesolifant olifanten

 

Elmer schuilt al dagen met zijn vrienden voor de regen. Dan heeft hij er genoeg van en hij gaat naar buiten. Het heeft zo hard geregend, dat de jungle is overstroomd. Leuk voor de krokodillen, want die kunnen tussen de bomen door zwemmen. Ook de eenden hebben het naar hun zin. Maar de kleine olifant Fantje is kwijt en dat is gevaarlijk met al dat water. Elmer gaat hem natuurlijk zoeken.

 

 

 

Recensie:
De prentenboeken van Elmer de kleurtjesolifant las ik vaak voor toen mijn dochter tot de doelgroep behoorde. Nog altijd vind ik deze prentenboeken ontzettend schattig om te zien, juist omdat de aanblik van Elmer zo schattig is. Een vrolijk prentenboekje met een serieus Elmer en de overstroming recensie review Van Goor David McKee prentenboek olifant kleurtjesolifantprobleem: Elmer en de overstroming.

Elmer en de overstroming

In het prentenboek elmer en de overstroming valt er enorm veel regen. Elmer en zijn vrienden schuilen al dagen, maar de regen lijkt niet te willen stoppen. Elmer vindt dat hij wel lang genoeg gewacht heeft en gaat wandelen. Al snel ontdekt hij dat er een overstroming in het bos is. Hij komt krokodillen en eenden tegen, die blij zijn met het extra water. Maar dan blijkt het Fantje – het kleine olifantje – onvindbaar te zijn. Zal hij door de overstroming in de problemen zijn gekomen?

Elmer is niet bang en gaat op zoek. Kleine Fantje wordt gered en iedereen is blij. Wanneer zijn vrienden een grap proberen uit te halen met Elmer, loopt dat iets anders dan gepland…

Elmer en de overstroming – David McKee
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, Van Goor

twitterbutton.nl