Face 2 Face: Het spel met maffe dierengezichten [recensie]

Face 2 Face White Goblin Games memospel memorie memory gekke gezichten dieren recensie review

 

Draai 2 tegeltjes om als je aan de beurt bent: één ‘gewone’ tegel en één met een gat in het midden. Schuif ze over elkaar. Trek je twee bij elkaar behorende tegels en creëer je zo een dier, dan scoor je direct punten. Trek je twee verschillende tegels, dan scoor je niet, maar maak je wél de meest maffe dieren, zoals een ‘krokoleeuw’. Plezier gegarandeerd!

Unieke twist aan het alom bekende ‘memospel’.

 

 

 

Recensie:
Face 2 Face White Goblin Games recensie review memospel memorie memory Memorie is een spel dat in bijna elk huishouden met (jonge) kinderen wel te vinden is. Er zijn dan ook ontzettend veel verschillende memory spellen verkrijgbaar. Soms kom je een bijzonder exemplaar tegen en één daarvan wil ik graag onder de aandacht brengen: Face 2 Face van White Goblin Games. Een bijzonder memospel met nog wat extra speelmogelijkheden.

Face 2 Face

Dat het hier gaat om een bijzonder potje memorie wordt direct duidelijk wanneer je de verpakking opent. Een stapeltje “gewone” vierkante memokaartjes en een stapel met een gat erin. De vierkante kaarten hebben een gekleurde rand en een afbeelding van een dierengezicht. De kaartjes met een gat erin hebben dezelfde achtergrondkleuren en de omlijning van het dierengezicht, maar de rest ontbreekt. Zoek bij het dier de juiste omlijning met achtergrond. Alleen dan je de juiste combinatie gevonden. Controleer dit eenvoudig door het kaartje met een gat bovenop het andere kaartje te leggen. Dit is vooral leuk wanneer je foutieve kaartjes hebt, omdat je dan hele gekke dierengezichten krijgt!

Meer dan alleen een memospel!

White Goblin Games heeft nagedacht over dit memospel. Face 2 Face valt al op door de bijzondere kaartjes met gat, maar er zijn ook nog wat extra speelmogelijkheden Face 2 Face recensie review White Goblin Games dierengezichten dieren toegevoegd. Door de extra spelmogelijkheden heb je een spel dat voor meerdere leeftijdsgroepen geschikt is. Het klassieke geheugenspel Face 2 Face is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar.

Daarnaast heb je het Gekke Gezichtenspel (2+) waarbij je twee stapels kaarten maakt. Pak van elke stapel één kaartje en leg het plaatje met een gat bovenop het kaartje met het dierengezicht. Wel grappig dier heb je nu gekregen? Lekker lachen met je peuter en een leuke manier om de verschillende dieren te benoemen.

Op het eerste gezicht (5+) is een reactiespel waarbij je zo snel mogelijk de bijbehorende tegel moet vinden. Alle tegels met een gat worden met de bovenkant naar boven op tafel gelegd. De gewone kaarten worden op een stapel met de achterkant naar boven gelegd. Pak een kaart van de stapel en leg deze kaart open op tafel. Alle spelers wijzen zo snel mogelijk een kaart met gat aan waarvan zij denken dat deze bij het kaartje hoort. Wie weet als eerste de meeste goede combinaties aan te wijzen?

Tenslotte kun je nog Kiekeboe (6+) spelen met Face 2 Face. Dit is een geluks- en geheugenspel. Voor het spel start kies je twaalf setjes dierenkaarten uit en deze schud je allemaal goed door elkaar. Maak met deze kaarten vier stapels van elk zes tegels. Wanneer je aan de beurt bent, pak je een tegel en legt deze op een andere stapel. Heb je nu twee bij Face 2 Face White Goblin Games recensie review memory memorie elkaar horende tegels bovenop de stapels liggen? Dan mag je dit setje van de stapel afpakken. Doel is natuurlijk zoveel mogelijk setjes te vinden. Goed opletten, onthouden en een beetje geluk hebben!

Speelplezier

De kaarten met een gat geven dit memospel direct een originele uitstraling, maar het grootste pluspunt vind ik dat er meerdere spelmogelijkheden zijn opgenomen in de spelregels. Zo kun je extra lang plezier hebben van het spel en kun je bijvoorbeeld ook memorie spellen met de wat oudere kinderen en gewoon genieten van maffe gezichten maken met de kleintjes.
Naast Face 2 Face kregen wij nog wat andere spellen van White Goblin Games, die wij uiteraard ook gaan testen. Houd onze website dus in de gaten!

Bekijk op Bol.com logoFace 2 Face
Memorie, 2+, White Goblin Games