Fantasia III

Fantasia III Geronimo Stilton De regenboogdraak kwam mij opnieuw halen om Florina, de feeënkoningin, te redden uit de gemene klauwen van de heks Strega (jullie kennen haar nog uit mijn eerste twee Fantasia-avonturen). Strega had Florina ontvoerd en nu leed heel Fantasia onder een alsmaar voortdurende ijskoude winter. BRRR… Ik aarzelde geen moment en liet in dit derde deel mij door de regenboogdraak meenemen naar het Rijk der Kabouters, waar ik gelukkig mijn oude vrienden van de Fantasiaclub weer ontmoette. Samen gingen we op weg om Florina te zoeken. We hadden van Boletus, de koning van de kabouters, een heel bijzonder kompas meegekregen om ons te helpen onze weg te vinden. Maar die weg voerde ons langs de vreselijkste plekken: het Rijk der Nachtmerries bijvoorbeeld, of wat dacht je van de Vuurspuwende Vulkaan of het gevecht tegen de Ring van Licht? Uiteindelijk moest ik het opnemen tegen Strega zelf in een bloedstollend duel, terwijl we op draken vlogen! Net als in het eerste deel van Fantasia, kun je onze avonturen niet alleen lezen, maar ook ruiken. Op acht plekken in het boek zit een kras- en ruikpagina verstopt, met geuren in alle soorten: soms verrukkelijk en verleidelijk maar soms ook walmend en stinkend.

Fantasia III
Mijn dochter kent de boeken van Geronimo Stilton via school. Daar hebben ze met mandjes lezen en mand vol boeken van Geronimo en Thea Stilton. De kinderen zijn er gek op en al snel was mijn dochter ook besmet met het “stilton-virus.” Vooral de Fantasia boeken mag mijn dochter graag lezen, dus toen dit exemplaar door de postbode bij ons thuis gebracht werd, stond ze te springen en te dansen in de woonkamer. Na haar vreugdedans pakte ze het boek, dook lekker in een hoekje van de bank en begon te lezen. Eerste punt gescoord!

Lezen moet leuk zijn: De Wakkere Muis zorgt voor veel extraatjes.
Kinderen moeten plezier krijgen in het lezen en hoe je dat kunt bereiken hebben ze bij De Wakkere Muis goed begrepen. Echt alles is er aan gedaan om het boek Fantasia III aantrekkelijk te maken. Duidelijk lettertype, groot formaat, veel kleurrijke prenten en extraatjes. De meest opvallende extraatjes zijn de “kras-en-ruik” pagina’s. Wat dacht je van de geur van een echte reusachtige reuzenburger? Of ben je meer een natuurmens en waan jij je liever in het Elfenbos? Of ben je nieuwsgierig hoe het Zilveren boek ruikt? Mijn dochter is wel slim; die ruikt de lekkere geuren (al vallen die soms een tikkeltje tegen) zelf als eerste, maar toevallig mag ik als eerste ruiken als het gaat om een iets minder aantrekkelijke geur… Fijn!

Fantasia III

Speelse vormgeving, kras & ruik pagina’s en geheimschrift…
Je komt het allemaal tegen in Fantasia III.

Maar dit is niet de enige originele toevoeging: andere leuke extra’s zijn: geheimschrift ontcijferen, zoekplaatjes en ook in de tekst zelf wordt er veel kleur gebruikt. Wanneer je het boek uit hebt tref je nog een verzameling leuke activiteiten aan: maak een dromenvanger, een kabouterpak of vrolijke naamkaartjes voor een feestelijk etentje. Maar ook het recept van de reuze reuzenpizza of spaghettisaus met drakenkeutels kun je er in terugvinden. Kortom: dit boek zal – ondanks de dikte – in ieder geval opgepakt worden door elk kind. Al was het maar om op zoek te gaan naar de bladzijden vol geur. Leuk detail is dat er naast veel fantasie, ook leuke wetenswaardigheden in het boek staan. Zo leert je kind ook nog het een en ander, zonder dat hij of zij dat echt door heeft. De kennis kan aan het einde van het boek getest worden met een echte quiz.

Leeskilometers
Het is een behoorlijk dik boek, maar het lezen gaat snel, juist doordat er zoveel te zien is in het boek. Ongemerkt worden er heel wat leeskilometers gemaakt, wat alleen maar heel goed is voor de woordenschat en taalontwikkeling. Mijn dochter baalt wanneer het boek uit is, maar ook daarna zie ik haar regelmatig door het boek bladeren… op zoek naar lekkere geuren! Tussendoor leest ze dan toch weer stukjes, omdat ze zich herinnert dat het toen zo leuk, spannend of grappig was. Eerlijk is eerlijk: het is een kinderboek, maar ik vond het boek zelf ook erg leuk om te lezen! We duiken maar weer snel in een ander boek van Geronimo (of Thea) Stilton!

Fantasia III – Geronimo Stilton
Zelf lezen, hardcover, 364 pagina’s, De Wakkere Muis

twitterbutton.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *