Frozen Pops: ijskoude lekkernijen op een stokje

Frozen pops kookboek ijs doro van zandt de lantaarn bv IJskoude lekkernijen op een stokje. Hier is de nieuwe generatie van ijskoude kinderdromen op een stokje. Maar ijsjes op een stokje zijn natuurlijk allang niet meer voorbehouden aan een generatie of seizoen – ze zijn het hele jaar door geliefd bij jong en oud. De variatie in smaken, vormen en kleuren is eindeloos.

Wij doen er nog een schepje bovenop en toveren alles wat lekker is om tot ijsjes met nieuwe, originele ingrediënten – fruitig, kruidig, fris of romig. Het resultaat is ronduit cool en verrassend vol van smaak. Zoet, zuur, vrolijk of chic – laat uw fantasie de vrije loop. Wij laten u zien hoe gemakkelijk het is en geven u creatieve ideeën voor heerlijke traktaties met originele smaken – het proeven moet u zelf doen!

 

Recensie
Soms valt er een verrassing op de deurmat: in dit geval een ijskoude verrassing. Een kookboek boordevol recepten voor ijs. Mjammie! Bij het doorbladeren van dit boek, krijg ik direct zin in een ijskoude lekkernij. Regelmatig denk ik: “ja, die ga ik maken…” om een paar bladzijden verder weer hetzelfde te denken. Het was dan ook lastig om een keuze te maken uit al deze recepten. Uiteindelijk besloot ik om de Watermeloen-zwartebessensmileys als eerste te maken. Al zijn het bij mij bloemen geworden in plaats van lachende gezichten. Nu maar hopen dat de ijsjes straks wel lachende gezichten opleveren!

Frozen Pops

De indeling van Frozen Pops is duidelijk en overzichtelijk. Op elke pagina staat kort, maar duidelijk de bereidingswijze beschreven. Daaronder staat voor hoeveel porties het recept is en natuurlijk alle ingrediënten die je nodig hebt. De foto’s nemen de belangrijkste plaats in, daardoor krijg je direct zin om aan de slag te gaan!

Watermeloen-zwartebessensmileys

Tijdens het maken van deze lekkernij ben ik geen problemen tegen gekomen. Alles staat duidelijk beschreven en het recept is eenvoudig te maken. Nu heb ik het mijzelf wel iets makkelijker gemaakt, want persoonlijk zag ik het nut er niet van in om de watermeloen van alle pitjes te ontdoen. Ik heb dus lekker eigenwijs de pitjes er in laten zitten. Uiteraard is dit een heel persoonlijke keuze.
Verder ben ik nog ene klein beetje afgeweken van het recept, want na het afkoelen van de puree vond ik de massa al zoet genoeg, dus ik heb geen vruchtensiroop toegevoegd, maar wat water. Daarna begint het wachten, minimaal vijf uur moet het geheel in de vriezer staan.
Het eindresultaat mag er wezen: we smikkelen heerlijk van de ijsjes, al vind ik het persoonlijk net iets te zoet. Mijn dochter heeft daar geen last van, die vindt het ijs heerlijk! Volgende keer als ik deze ijsjes maak, gaat er in plaats van vruchtensiroop of water lekker wat sinaasappelsap door heen denk ik. Of ik doe er gewoon wat minder suiker in.
Wil je zelf aan de slag? Dat kan! Het recept van deze Watermeloen-zwartebessensmileys vind je hieronder.

Frozen Pops collageRecept Watermeloen-zwartebssensmileys
(uit: Frozen Pops – Doro van Zandt)

Snijd de watermeloen in parten, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees van de schil. Was de zwarte bessen en verwijder eventuele steeltjes.
Breng de vruchten, het limoensap en de suiker aan de kook in een steelpan en laat het mengsel even sudderen. Pureer het en roer het chilipoeder erdoor. Kleine stukjes zwarte bes zorgen voor een mooi effect in het ijs.
Laat de puree afkoelen. Roer de vruchtensiroop erdoor. Doe het mengsel in smileyvormpjes of andere mooie vormpjes. Zet de ijsjes een nacht, of minstens 5 uur, in de diepvries.

Voor 4 porties:
400 gram watermeloen, 100 gram zwarte bessen, 2 eetlepels limoensap, 60 gram suiker, snufje chilipoeder, 2 eetlepels vruchtensiroop naar keuze.

IJskoud voor de dag komen

Met Frozen Pops heb je voor elke gelegenheid een lekkere traktatie waarmee je ijskoud voor de dag kunt komen. Gewoon een ijsje als tussendoortje, lekker fruitig op warme, zomerse dagen. Maar ook ijskoude lekkernijen als afsluiting van een diner. De vraag is niet of ik nog vaker iets uit Frozen Pops zal maken, maar wanneer…

Frozen Pops – Doro van Zandt
Kookboek, hardcover, 192 pagina’s, De Lantaarn B.V.