Fulltime tante: En dan sta je er opeens alleen voor…

Fulltime tante   Bianca van Strien Amber Bos heeft een prima leven en is vooral heel gelukkig nu ze einde-
lijk een date heeft met Arjan, de man waar ze al heel lang verliefd op is.
Helaas komt het niet tot het uitje, omdat haar zus en zwager bij een auto-
ongeluk om het leven komen en Amber de zorg voor haar driejarige
nichtje, Leyanne, op zich moet nemen. Ze heeft nu hele andere dingen
aan haar hoofd en in haar nieuwe leven, is geen plaats voor Arjan, de
populaire jongen, het fuifnummer, de vrouwenheld. Zij kan zich in ieder
geval niet voorstellen dat hij nog iets met haar te maken wil hebben. Tot
haar verbazing lijkt hij nog interesse in haar te hebben en ook Leyanne
vindt hem erg aardig, maar Amber is bang dat het meisje zich ook teveel
aan hem gaat hechten en hun harten opnieuw worden gebroken.


Recensie:

Wanneer ik de samenvatting van Fulltime tante lees, moet ik direct denken aan een ander boek dat ik heb gelezen. De verhaallijn komt in grote lijnen overeen met het boek Kus van Zus dat eveneens is uitgegeven bij uitgeverij Ellessy. Ik was erg onder de indruk van dat boek, dus ik ben benieuwd hoe ik dit boek zal ervaren.

Meeslepend

Wanneer ik begin te lezen, kan ik niet meer stoppen. Het verhaal is meeslepend en de emoties zijn haarscherp vastgelegd. Wanneer Amber te horen krijgt dat haar zus en zwager een auto-ongeluk hebben gehad, vormt er zich een brok in mijn keel. Maar op het moment dat Amber beseft dat ze haar nichtje moet vertellen dat haar papa en mama er niet meer zijn, wordt mijn keel dichtgeknepen. Een hels dilemma, want hoe vertel je een peuter zoiets afschuwelijks? Tranen schieten mij dan ook regelmatig in de ogen tijdens het lezen van Fulltime tante. Toch bleef ik stug doorlezen, want het verhaal was te mooi om weg te leggen en dus had ik het boek ook in één dag uit.

Vergelijking

Als ik Fulltime tante vergelijk met het boek Kus van Zus dan vind ik beide boeken prachtig geschreven. De verhaallijn van Fulltime tante vind ik echter wel wat realistischer. In beide boeken staat een enorm verlies centraal en beide hoofdpersonen worden verantwoordelijk voor de zorg van een klein kind. Echter blijft Bianca van Strien in haar boek dichterbij de rode draad van het verhaal. Alles draait om het verlies van haar familie, de zorg voor haar nichtje en haar leven die totaal op zijn kop ligt. Bij Kus van Zus is er een nog wat spannender element aan toegevoegd, waardoor de boeken toch totaal anders zijn.

Kort samengevat

Fulltime tante is een boek dat puur en recht vanuit het hart is geschreven! Ademloos lezen, je tranen bedwingen, maar ook genieten van de kleine dingen in het leven… Dat is Fulltime tante!

Fulltime tante – Bianca van Strien
Roman, paperback, 179 pagina’s, Ellessy

 

twitterbutton.nl