Gestolen jeugd: Het verhaal over leven in de hel

Gestolen JeugdKatie Taylor is een heel normaal meisje: haar ouders houden van haar, ze heeft vriendinnen, ze kan heel mooi zingen en toch wordt ze op school vreselijk gepest. Door het constante getreiter keldert Katies zelfvertrouwen en op haar dertiende ziet ze het leven niet meer zitten. Maar dan ontmoet ze Sarim en wordt de wereld opeens een stuk mooier. Katie wordt tot over haar oren verliefd en doet alles, echt alles, om Sarim gelukkig te maken. Al snel zijn er meerdere mannen die van haar `diensten gebruik-maken, en na een paar maanden wordt ze onder de aandacht gebracht van de leider van de grooming ring en belandt ze echt in de hel.Gestolen jeugd is het schokkende verhaal van een meisje dat op haar dertiende haar onschuld verloor, maar op haar zeventiende eindelijk de moed vond om aan haar verkrachters te ontsnappen en ze voor het gerecht te dagen.

Recensie:
Een heftig – waar gebeurd – verhaal over een meisje dat slachtoffer wordt van een loverboy. Het verhaal begint met het leven van een dertienjarig meisje dat ogenschijnlijk haar leven goed voor elkaar heeft. Echter wordt ze op school heel erg gepest. De treiterijen worden steeds erger en het zelfvertrouwen van Kathie brokkelt met de dag af. Wanneer ze Sari ontmoet, heeft ze eindelijk het idee dat er echt iemand is die om haar geeft. Echter blijkt al snel dat haar vriendje verkeerde bedoelingen heeft. Zijn wil is wet en als hij seks wil, dan heeft Kathie dat maar te doen. De volgende stap is dat hij eist dat ze het ook met nadere mannen doet en door de bedreigingen die hij uit, komt Kathie steeds verder in zijn macht. Ze is als de dood dat hij zijn bedreigingen waar maakt. Jarenlang wordt Kathie misbruikt door verschillende mannen. Drank en joints zorgen ervoor dat Kathie de gruwelijkheden aankan. De verdovende werking zorgt ervoor dat het lijkt alsof het niet gebeurt.

De kracht vinden om te ontsnappen

Hoewel Kathie steeds meer begint te beseffen dat ze ernstig in de problemen is geraakt, houdt de angst haar tegen te ontsnappen aan haar loverboy. Het breekpunt komt wanneer hij haar aan de cocaïne wil hebben en wil dat ze voor hem gaat werken. Ze zegt er over na te denken en verlaat het pand… Ze gaat naar haar vertrouwenspersoon op school en vertelt wat ze heeft meegemaakt. De politie wordt ingeschakeld en hoewel ze nu ontsnapt is aan haar loverboy, de nachtmerrie gaat door.

De daders voor het gerecht te slepen blijkt lang en moeizaam. Ze staat er helemaal alleen voor, ondanks dat ze niet het enige slachtoffer is. Maar ze is sterk en houdt vol. Drie mannen worden uiteindelijk berecht en verdwijnen voor respectievelijk 4, 6 en 12 jaar in de cel.

Gestolen jeugd – Katie Taylor
Waargebeurde verhalen, paperback, 288 pagina’s, Boekerij

twitterbutton.nl