Gevaar bij de giraffen [recensie]

Gevaar bij de giraffen Zoopark boekenserie reeks verjaardag dierentuin spelletjes zoektocht briefje raadsel cadeau giraffen pakje vertrouwen gevaarlijks directeur politie verhalen AVI E5 recensie review Royal Jongbloed Liesbeth van Binsbergen dieren kinderen combinatie verdwenen zoek raadselachtige waarschuwen gevaar onderzoek ontdekken

Gevaar bij de giraffen Zoopark boekenserie reeks verjaardag dierentuin spelletjes zoektocht briefje raadsel cadeau giraffen pakje vertrouwen gevaarlijks directeur politie verhalen AVI E5 recensie review Royal Jongbloed Liesbeth van Binsbergen dieren kinderen combinatie verdwenen zoek raadselachtige waarschuwen gevaar onderzoek ontdekken Jurre viert zijn verjaardag in Zoopark. In de dierentuin doen ze allerlei spelletjes. Opeens merken Jurre en Jasmijn dat Maikel er niet is. Bij hun zoektocht ontdekken ze een briefje met een raadsel erop. Maikel komt na een poosje terug met een briefje waarop staat dat ze op zoek moeten gaan naar een cadeau. Bij de giraffen vinden ze een pakje. Maar… van wie komt het en wat zit erin? Jurre en Jasmijn vertrouwen het niet, want stel dat er iets gevaarlijks in zit. Ze roepen de directeur en hij belt direct de politie. De dierentuin wordt afgesloten. Jurre en Jasmijn gaan samen op onderzoek uit en ze doen dan grote ontdekking!

 

 

Recensie:
Eerder schreven wij al een recensie over Onrust bij de olifanten – het vijfde deel uit de Zookids reeks. Gevaar bij de giraffen is alweer het zevende deel uit deze serie. Hoewel het uiteraard leuk is om alle delen te lezen, is dit niet noodzakelijk. De boeken zijn op zich staande verhalen en kunnen prima afzonderlijk gelezen worden. Dit boek is geschreven op AVI E5 niveau.

Gevaar bij de giraffen

Gevaar bij de giraffen Zoopark boekenserie reeks verjaardag dierentuin spelletjes zoektocht briefje raadsel cadeau giraffen pakje vertrouwen gevaarlijks directeur politie verhalen AVI E5 recensie review Royal Jongbloed Liesbeth van Binsbergen dieren kinderen combinatie verdwenen zoek raadselachtige waarschuwen gevaar onderzoek ontdekkenKinderen en dieren zijn vaak een geslaagde combinatie en dat maakt deze kinderboekenreeks ook ontzettend leuk. De avonturen zijn spannend en door de wilde dieren die er in voorkomen niet alledaags. In Gevaar bij de giraffen wordt Jurre’s verjaardag gevierd in Zoopark. Het feestje wordt opeens heel spannend als blijkt dat Maikel verdwenen is. Waar is hij gebleven? Waarom is hij weggegaan? De vrienden  gaan natuurlijk op zoek en ontdekken raadselachtige briefjes en een mysterieus pakje bij de giraffen. Is dit gewoon een leuke verrassing of is het pakje verdacht? De kinderen nemen het zekere voor het onzekere en waarschuwen direct de directeur van Zoopark. De politie wordt ingeschakeld en de dierentuin gesloten. Welk gevaar is er voor de dieren? Ondanks het dreigende gevaar, besluiten Jurre en Jasmijn ook een eigen onderzoek te gaan beginnen… Wat zullen ze ontdekken en doen ze er wel goed aan om op onderzoek uit te gaan? Je leest het in het avontuurlijke boek Gevaar bij de giraffen!

Bekijk op Bol.com logoGevaar bij de giraffen – Liesbeth van Binsbergen
Zelf lezen, hardcover, 104 pagina’s, Royal Jongbloed