Goudkust: zomerse thriller van Suzanne Vermeer

GoudkustRuim twee jaar geleden is Fleur voor de liefde naar Kroatië verhuisd. Nu Tibor haar ten huwelijk heeft gevraagd, is het sprookje compleet. Ze heeft haar drie beste vriendinnen Noa, Milou en Sanne uitgenodigd om alvast een paar dagen voor de bruiloft te komen en te genieten van het luxe leven aan de `goudkust van Kroatië. Maar langzaamaan beginnen ze aan de bedoelingen van Tibor te twijfelen. Waarom is hij zo vaak weg? Waarom wordt hij continu bijgestaan door twee bodyguards? Is dit echt Fleurs grote liefde? En dan wordt Fleur vlak voor de bruiloft opeens ontvoerd.

 

 

Recensie:
Wederom een vakantiethriller van Suzanne Vermeer. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er met enige twijfel aan begon. Ik was echt dol op de boeken van Suzanne Vermeer, maar na het overlijden van Paul Goeken (die deze boeken onder pseudoniem schreef) verdween dat. Het eerste boek dat niet door Paul Goeken was geschreven viel mij erg tegen. Het verhaal kabbelde mij toen te veel en ik moest af en toe moeite doen om mijn gedachte erbij te houden. Heel wat anders dus dan de pageturners die ik gewend was!

Goudkust

Goudkust blijkt – gelukkig – geen tegenvaller te zijn. Het heeft mij aangenaam verrast dat het kennelijk toch is gelukt om in de voetsporen van Paul Goeken te treden en zijn meeslepende schrijfstijl te evenaren. Eenmaal begonnen aan Goudkust kon ik het boek slechts met moeite wegleggen.

In Goudkust maken we kennis met Fleur, een Nederlandse die ruim twee jaar geleden naar Kroatië is verhuisd om daar met haar grote liefde Tibor te gaan wonen. Haar vriendinnen uit Nederland heeft ze achter moeten laten, maar gelukkig komen de meiden voor het huwelijk over en kunnen ze eindelijk weer samen genieten van het leven.
De vriendinnen Milou, Noa en Sanne moeten wennen aan het bijzondere leven van Fleur. Ze kan geen stap zetten of de lijfwachten van Tibor gaan met hen mee. De nuchtere Hollandse meiden vinden het allemaal zwaar overdreven, maar Fleur schijnt er volkomen aan gewend te zijn. Tijdens het verblijf van de vriendinnen gebeuren er af en toe wat vreemde dingen, of lijkt dat maar zo? Fleur weet elke vreemde gebeurtenis te verklaren, maar toch zit het de vriendinnen niet lekker. En dan wordt plotseling Fleur ontvoerd en beseffen de meiden dat er wel degelijk iets aan de hand is…

Als lezer voel je – net als de drie vriendinnen – dat er iets niet klopt, al kun je er ook de vinger niet op leggen. De verklaringen van Fleur lijken aannemelijk,maar toch blijft het onderbuik gevoel. Hoe het allemaal precies in elkaar steekt en welke geheimen Tibor voor Fleur heeft is niet duidelijk. Stapje voor stapje kom je steeds een stukje dichterbij de ontknoping. Een boek vol spanning, want pas aan het einde kom je er daadwerkelijk achter wat er precies gaande is.
Heerlijk genieten tijdens de zomerse dagen die komen gaan!

Goudkust – Suzanne Vermeer
Thriller, paperback, 320 pagina’s, A.W. Bruna

 

twitterbutton.nl