Grote brutale Hippo: de ongemanierde nijlpaard is terug! [recensie]

 Grote brutale Hippo Stuart Trotter Aerial Media Company Gierige gulzige Hippo prentenboek normen waarden manieren recensie review Grote brutale Hippo is een vervelend nijlpaard. Hij wil alles hebben zonder het netjes te vragen. Maar op een dag gebeurt er iets waardoor Hippo in de gaten krijgt dat hij niet goed bezig is en leert van zijn fouten.

Een vrolijk leerzaam boek voor kinderen, prachtig geïllustreerd en leuk om voor te lezen.

 

 

 

 

 

Recensie:
Eerder schreven wij al een recensie over het boek Gierige Gulzige Hippo en nu is deze ongemanierde nijlpaard terug! De kaftvan Grote brutale Hippo laat een groot grijs nijlpaard zien omringd door dieren met op de achtergrond de kleuren van een zonsondergang.

Grote brutale Hippo Stuart Trotter Aerial Media Company Gierige gulzige Hippo prentenboek normen waarden manieren recensie review Grote brutale Hippo

Hippo is een groot nijlpaard die eigenlijk helemaal geen manieren heeft. Hij denkt dat hij alles gewoon maar mag zonder iemand te vragen of het goed is. Hippo doet het gewoon! Hij zegt nooit dank je wel of alsjeblieft, de andere dieren vinden dit helemaal niet leuk. Tot er iets gebeurt wat Hippo in laat zien dat wat hij doet niet is hoe het hoort.  En  dat wanneer je de dingen wel netjes vraagt, je ook meer kunt bereiken.

Het is een mooi boek over normen en waarden voor wat jongere kinderen. Dit boek kan helpen bij het uitleggen waarom je dingen moet vragen en niet zomaar iets te doen of te pakken. Of om iemand te bedanken wanneer je iets krijgt of iemand iets voor je doet.

Bekijk op Bol.com logoGrote brutale Hippo – Stuart Trotter
Prentenboek, hardcover, 27 pagina’s, Aerial Media Company