Hartslag

HartslagDokter Abby DiMatteo is er trots op dat ze als eerste vrouw mag samenwerken met het beroemde transplantatieteam van het Bayside-ziekenhuis in Boston. Maar wanneer ze een donorhart aan een stervende, niet verzekerde jongen toewijst in plaats van aan de rijke privé-patiënte Nina Voss, komt Abby’s carrière ernstig in gevaar.

Maar plotseling komt er een nieuw hart vrij voor Nina Voss, en begint Abby te twijfelen aan de herkomst van het orgaan. Als ze vervalste medische dossiers ontdekt snoert de woedende ziekenhuisdirectie haar de mond. Niets kan haar echter voorbereiden op het ultieme verraad onder de felle lampen van de operatiekamer…

 

 

Recensie:
Hartslag is met recht een bloedstollende thriller. In Hartslag draait het letterlijk om leven of dood. Als eerste vrouwelijke arts van het transplantatieteam in het Bayside Ziekenhuis is Dokter Abby DiMatteo blij met haar positie. Echter is haar blijdschap van korte duur als ze begint te twijfelen aan de manier waarop de orgaandonaties worden geregeld.

Tijdens één van haar diensten staat DiMatteo voor een dilemma: Eén donorhart, maar twee ernstig zieke patiënten die wachten op een nieuw hart. Op basis van de toestand van beide patiënten, besluit ze de jongen die het slechtst er aan toe is te helpen. Al snel blijkt dat niet iedereen blij is met haar keuze. Meerdere mensen hadden liever gezien dat het hart ging naar de andere vrouw: een rijke privé-patiënte. Dokter DiMatteo zet hier haar vraagtekens bij, maar beseft dat er pas echt iets aan de hand is als er totaal onverwachts nog een donorhart wordt binnengebracht. Eentje voor de rijke Nina Voss. Reden genoeg om eens goed op onderzoek uit te gaan…

De verhaallijn over DiMatteo is de rode draad in de thriller Hartslag. Echter worden de hoofdstukken afgewisseld met andere gebeurtenissen die niets met het ziekenhuis te maken hebben. Je vraagt je als lezer af wat de link met het verhaal is, terwijl je direct aanvoelt dat het er wel iets mee te maken moet hebben. Al lezend probeer je de twee verhaallijnen met elkaar te verbinden. Langzaam begin je een link te ontdekken, maar dan blijkt Tess Gerritsen je toch op een dwaalspoor te hebben gebracht. Pas als het einde van het boek nadert, wordt ook duidelijk hoe de vreemde gebeurtenissen in het ziekenhuis precies zitten en vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats.

Ben jij – net zoals ik – en lezer die graag voor het slapen gaan nog even gaat lezen? Duik dan maar vroeg je bed in; wedden dat je het boek niet weg kunt leggen!

Hartslag – Tess Gerritsen
Thriller, paperback, 320 pagina’s, the House of Books

twitterbutton.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *