Hello Again: Gezellig onbeperkt fonduen

Hello Again restaurant leusden logo fondue In de voormalige dependance van het gemeentehuis van Leusden aan de Zwarteweg 5 is sinds oktober 2008 gevestigd Restaurant “Hello Again”. Het restaurant is gevestigd op de gezelligste rotonde van Leusden. De specialiteit van restaurant Hello Again is het gezellige onbeperkt fonduen zoals vlees-, kaas- en visfondue. Ook kun je hier terecht voor het speciale ijs fondue, maar je kunt ook gewoon a la carte eten.

 

Hello Again

Meteen bij binnenkomst valt ons de gezellige inrichting op. Hout en een warme kleur rood voeren hier de boventoon. Er is veel sfeerverlichting en er staat rustige muziek op. Wij worden vriendelijk welkom geheten en mogen een plaatsje uitzoeken bij het raam. De tafels zijn voldoende ver uit elkaar. Het is een knus en gezellig restaurantje dat niet overdreven groot is. Op alle tafels staat al een setje voor fondue klaar, maar je kunt ook a la carte eten. Aan de muurzijde is een zachte bank waar tafeltjes aan geschoven zijn en aan de andere kant van de tafels en aan de andere tafels staan houten stoelen. De garderobe en de deuren naar het toilet toe zijn mooi afgeschermd van het restaurant door middel van een houten divider.

De kaart

Wij kwamen hier voor de vleesfondue, maar er zijn meer mogelijkheden. Daarom zal ik eerst de mogelijkheden hier benoemen en daarna zal ik meer vertellen over de vleesfondue die wij hebben genuttigd. Voor een uitgebreidere beschrijving van de overige mogelijkheden raad ik je aan de kaart te bekijken op de website van het restaurant. Bij Hello Again kun je terecht voor: Vleesfondue, Kaasfondue, Visfondue , IJsfondue, Kinderfondue en A la carte.

Vleesfondue

Nadat wij hartelijk welkom waren geheten en we wat te drinken hadden gekregen, werd er meteen stokbrood met tapenade, kruidenboter en olijven geserveerd. Daarna volgde het pannetje hete olie die in de keuken al op temperatuur was gebracht. Dit werd geplaatst op een gasbrandertje. Je kunt dus meteen beginnen met het fonduen. De volgende dingen kwamen op tafel te staan: 

Hello Again fondure restaurant leusden onbeperkt eten Vlees: Gemarineerde varkenshaas, ossenhaas, gemarineerde kipfilet, rundergehaktballetjes en slavinkjes.
Groente: Champignons, ui en paprika in stukjes die je zo in de pan kunt doen en er met een netje uit kunt vissen. Verder ook nog een kom met sla/rauwkost.
Fruit: Diverse soorten seizoensfruit. Wij hadden aardbeien, ananas, meloen, stoofpeertjes en een paar druiven.
Sauzen: Knoflook, kerrie, mosterd, cocktail, gember en pindasaus.
Hierbij word er ook nog patat geserveerd. Het gaat hier om een onbeperkt eten concept, dus als iets op is kun je gewoon weer nieuwe vragen. Dat geldt voor al het eten. Er wordt ook regelmatig gevraagd door het personeel als je nog iets nodig hebt.

Chocoladefondue

Na het fonduen wilden wij ook nog wel een dessert en toen wij de kaart kregen zagen wij daarop de chocoladefondue staan. Te bestellen vanaf twee personen. Ach, als we toch bezig zijn dan doen we het maar goed ook en dus kozen wij voor de chocoladefondue. Een kommetje met warme chocolade (puur) werd geserveerd met fruit, marshmallows en koekjes, zo stond op de kaart beschreven. Per persoon krijg je een bordje met daarop één bolletje ijs, een chocolade (wit en bruin) plakkaat en een grote toef slagroom. Voor de chocoladefondue kregen we een bordje met kleine kokosmakronen, marshmallows, aardbeien, blauwe en witte druiven, banaan en meloen. Het heeft ons heerlijk gesmaakt!

Personeel & gastvrijheid

Het personeel is allemaal erg vriendelijk en ze doen er hier alles aan om je een leuke avond te bezorgen. Het personeel let goed op dus als je iets wilt vragen hoef je niet eindeloos te wachten, er staat heel snel iemand bij je. Ook tussendoor wordt er zo nu en dan gevraagd of alles naar wens is en of je nog iets nodig hebt. Aan het begin werd al duidelijk aangegeven dat als iets op was we dat vooral gewoon moesten aangeven. Toen ik een foto maakte van mijn tafelgenoot, kwam meteen een personeelslid naar ons toe om te vragen of ze een foto van ons twee moest maken. Erg attent en daar hebben we maar meteen gebruik van gemaakt. Ook de eigenaar kwam even een praatje maken en het is een zeer ongedwongen, huiselijke sfeer die er heerst in het restaurant. Absoluut een heerlijke plek om eens te gaan eten!

Kindvriendelijkheid

Er is gedacht aan kinderen met een speciaal fonduegerecht dat op hen is afgestemd. Daar zitten bijvoorbeeld kleine frikandelletjes bij. Maar het is heel persoonlijk of je hier wilt eten met je kind(eren). Persoonlijk zou ik nu niet met mijn dochter hier gaan eten, gezien het feit dat er een pan met hete olie op tafel staat. De tafel staat al snel vol dus echt ruimte om aan tafel te spelen is er niet en er is geen speelhoekje voor kinderen. Pas voor de wat oudere kinderen die zich bewust zijn van het gevaar van hete olie is dit – in mijn ogen – pas aan te raden. A la carte eten kan uiteraard wel prima en daarvoor zijn er speciale kindermenu’s.

Heerlijk genieten

Wij hebben hier echt een heerlijke avond gehad. Het is erg gezellig en de sfeer in het restaurant nodigt ook uit om lekker lang te tafelen. Dit adresje gaan wij zeker onthouden want hier gaan we zeker nog wel eens naar toe. Het is een ideaal avondje uit en het is weer eens iets anders. Het was voor mij echt heel lang geleden dat ik gefonduud had, maar dat maakte het ook wel weer extra leuk. De eigenaar vertelde dat het ook erg leuk was om te zien, de oudere generatie kent het wel, de jongere generatie heeft het vaak nog nooit gedaan. Wanneer je in de buurt woont of op vakantie bent is dit echt een aanrader om eens te gaan eten! 

Restaurant Hello Again
Zwarteweg 5
3833 AK Leusden 

twitterbutton.nl