HelloFresh: boodschappen en recepten thuis bezorgd [recensie]

HelloFresh Box

 

HelloFresh. Fresh zit niet alleen in onze naam, wij vinden het ook belangrijk dat onze producten zo fresh mogelijk zijn. Wij doen voor jou de boodschappen voor drie of vijf complete maaltijden en gaan voor jou op zoek naar de beste producten. Hoe we dat doen? Heel simpel, aan de hand van onze eigen selectiecriteria: de producten moeten vers en lekker zijn en het moet duidelijk zijn waar de producten vandaan komen.

 

 

Recensie:
Regelmatig zie ik reclame of een kortingsbon voorbij komen om voordelig kennis te maken met HelloFresh. Het maakte me altijd nieuwsgierig, maar de prijs was toch iets dat mij tegen hield. Daarom was ik extra blij dat ik nu de kans kreeg om eens een box van HelloFresh te kunnen testen.

HelloFresh lidmaatschap

Wie gebruik wil maken van HelloFresh kan er voor kiezen om eerst eenmalig een proefbox te bestellen. Zo kun je kennis maken met HelloFresh, maar ben je nog geen lid. Na deze box kun je zelf bepalen of HelloFresh bij jou past of niet.
Wie een HelloFresh lidmaatschap aangaat, neemt in ieder geval twee keer een box met producten af. De levering kun je wel tijdelijk pauzeren en na de tweede box kun je ook je lidmaatschap eenvoudig weer opzeggen.

HelloFresh Original Box

Hello Fresh Original Box 3 dagen 2 personenWij mochten de service en kwaliteit van HelloFresh testen en kozen voor een HelloFresh Original Box. Dit is een gevarieerde box met vlees-, vis- en vegetarische gerechten voor drie of vijf dagen. De producten worden qua hoeveelheid afgestemd op het aantal personen dat jij hebt aangegeven. Wij kregen een HelloFresh Original Box voor drie dagen, afgestemd op twee personen. Met deze service hoef je eigenlijk niet meer na te denken over wat je gaat eten, want je krijgt de producten en recepten keurig aangeleverd. Via de mail krijg je van te voren al door wat je zult ontvangen en ook eventuele zelf toe te voegen ingrediënten worden hierin genoemd. Wanneer je ze niet in huis hebt, kun je dit nog in huis halen. Overigens zijn dit producten dat de meesten van ons wel in huis zullen hebben. Denk hierbij aan: peper, zout, olijfolie, honing, groentebouillon.

Levering van de HelloFresh Box

Via de website kun je eenvoudig een account aanmaken en je ziet – zodra je een pakket wil bestellen – precies wanneer de eerstvolgende leveringsdatum is. Er zijn diverse bezorgdagen en tijden, afhankelijk van de provincie waar je woont. Deze informatie kun je eenvoudig op de site van HelloFresh terugvinden. Je kunt wel een tijdvak kiezen waarin je wilt dat de box graag geleverd wordt.
Op de dag van levering kreeg ik keurig een sms bericht met daarin de verwachte leveringstijd. In mijn geval zou dat 13:30u zijn, met de mededeling dat je rekening most houden met een uur afwijking. Nu bleek alles kennelijk vlotter te verlopen dan gepland, want de bezorger stond bij mij al om 11:30u op de stoep.  Ik was gelukkig wel thuis, maar dat had ook anders kunnen zijn met het tijdsbestek van een uur speling voor en na de aangegeven tijd.

HelloFresh box ingrediëntenlijst waar op te bergenInhoud van de HelloFresh Box

Direct na ontvangst de box geopend. Vanwege de hoge temperaturen was er – voor de zekerheid – een koelblok in de box gestopt. Het transport is gekoeld, maar het is fijn dat er extra over na gedacht wordt met extreem warm weer, want er zitten toch bederfelijke producten zoals vlees en vis in de box.
Naast alle producten en recepten zie je ook een overzicht wat er in je box zit en wat waar opgeborgen moet worden. Praktisch bij producten die je niet kent. Zo had ik het voor mij onbekende Choisam in mijn box zitten en gevoelsmatig had ik dat wel een plekje in de koelkast gegeven, maar het is prettig dat je het ook gewoon eenvoudig na kunt kijken op het informatieblad.

Koken met HelloFresh

De recepten zijn duidelijk en het voordeel van HelloFresh is dat je niet na hoeft te denken over de vraag wat je gaat eten. Bovendien eet je ook dingen die je anders niet had gekocht, puur omdat je ze niet kent of omdat ze niet in de winkel liggen.
Ik ben geen problemen met de recepten tegen gekomen. Het enige nadeel vind ik dat alles HelloFresh Original Box Rode curry met witlof choisam en spiegelei receptwel heel erg afgepast is. Zo vind ik 1 koolrabi en 100 gram babyspinazie erg weinig qua groente voor twee personen. Er zat door het gerecht nog wel één Jonagold appel, maar persoonlijk had ik wel wat meer groente erin gehad willen hebben.
De recepten waren wel erg smakelijk en verrassend, zo was ik er zelf niet opgekomen om witlof in een curry te verwerken, maar het smaakte heerlijk!

Aanrader?

Er zitten genoeg voordelen aan de HelloFresh service. Je kunt per keer bepalen of je wel of niet de box wilt ontvangen. Zo kun je dus eenvoudig een week overslaan als de inhoud niet bij je past of wanneer je weg gaat bijvoorbeeld. Doordat je een box met producten en recepten krijgt aangeleverd, hoef je niet na te denken over wat je nu weer moet gaan koken. De boodschappen worden bij jou aan de deur geleverd, wat ook praktisch kan zijn.
Hoewel ik de HelloFresh Original Box als positief heb ervaren, is dit niet iets waar ik vaker voor zal kiezen. Dit heeft dan puur met het kostenplaatje te maken: 39 euro voor drie maaltijden voor twee personen. Wanneer ik zelf mijn boodschappen doe kan ik meer dagen eten voor hetzelfde bedrag. Dan neem ik de recept- en boodschappenservice niet mee, want ik heb geen problemen met boodschappen doen en op internet vind ik voldoende inspiratie voor de maaltijd.
Wie twijfelt of HelloFresh iets voor hem of haar is, kan ik het zeker een proefbox aanraden. Dan kun je op eenvoudige wijze eenmalig kennis maken met HelloFresh en dan zelf beoordelen of HelloFresh bij jou past of niet!

HelloFresh

twitterbutton.nl