Het gevecht tegen de monsterdraken [recensie]

Het gevecht tegen de Monsterdraken Geronimo Stilton De Wakkere Muis recensie review

Het gevecht tegen de Monsterdraken Geronimo Stilton De Wakkere Muis recensie review In het Hoge Noorden, waar sneeuw en ijs de aarde bedekken, ligt een kleine archipel waar een groepje superstoere muizen woont. Ze zijn voor niets of niemand bang. Het zijn de Noormuizen. De diepste wens van iedere Noormuis is het winnen van een heldenhelm en daar zijn de meeste ook al in geslaagd, op één Noormuis na: Geronimorr Stilsson. Geronimorr is een intellectuele Noormuis, maar lang niet zo stoer als zijn dorpsgenoten. Daar komt verandering in als Schubbejak, een levensgevaarlijke Monsterdraak, Geronimorrs geheime liefde Muizegard verwondt. Geronimorr moet op zoek naar een tegengif en daarvoor heeft hij de hulp nodig van de Blauwe Draak. Hoe gaat onze niet zo dappere Noormuis dat voor elkaar krijgen? Zal het hem een heldenhelm opleveren en zullen de Noormuizen er uiteindelijk iets op vinden om de Monsterdraken op afstand te houden? Geronimorr en zijn familie gaan er in ieder geval vol tegenaan in dit bloedstollend spannende eerste deel van de Noormuizen!

 

 

Recensie:
Een Geronimo Stilton boek dat het verleden in duikt, waar een spannend avontuur de lezer te wachten staat. We maken kennis met Geronimorr Stilsson, een niet al te dappere krijgersmuis. Het verhaal speelt zich af in het plaatsje Rokfjord dat gelegen is op het Noormuizeneiland. De lente is aangebroken en dat betekend dat de monsterdraken wakkere Het gevecht tegen de monsterdraken geronimo Stilton de wakkere muis noormuizen revcensie review worden uit hun winterslaap. Deze monsterdraken gaan dan op zoek naar eten, want ze hebben reuze honger. Een dag die Geronimorr Stilsson niet bepaald met blijdschap ontvangt. Laat Het gevecht tegen de monsterdraken maar beginnen!

Het gevecht tegen de monsterdraken

Een niet onbelangrijk detail is dat monsterdraken dol zijn op muizenvlees. Misschien dat je daarom snapt waarom Geronimorr Stilsson niet echt blij is met het feit dat de monsterdraken op zoek gaan naar eten… Probleem is dat iedereen in het dorp tegen de draken moet kunnen vechten en eigenlijk kunnen alle dorpsbewoners dat ook… Nou ja, allemaal behalve Geronimorr Stilsson. Hij is de enige Noormuis die nog nooit de heldenhelm heeft gewonnen. Dus het wordt tijd voor hem om Het gevecht tegen de monsterdraken aan te gaan!

Maak kennis met de vreselijke monsterdraken

In Het gevecht tegen de monsterdraken maken we kennis met deze vreselijke wezens. De monsterdraken zijn onder te verdelen in vijf verschillende soorten:
De Slurpers: met één lik slurpen ze een Noormuis naar binnen.
De Kauwers: ze kauwen eerst een tijdje op een Noormuis om er zeker van te zijn dat ze hem lekker vinden en dat de Noormuis niet giftig is.
De Rokers: wordt je als Noormuis gegrepen door één van deze draken dan wordt je eerst gerookt boven een rookmaker in de Grot van de Hete Adem.
Het gevecht tegen de monsterdraken geronimo stilton de wakkere muis recensie review noormuizen De Poetsers: deze draken houden van schoon eten, ze spoelen de gevangen Noormuizen eerst goed schoon voordat ze deze oppeuzelen.
De Vreters: de gevaarlijkste monsterdraken! De Vreters hebben altijd honger en vreten direct hun gevangen prooi op!

Een dappere strijd

Je begrijpt wel dat Het gevecht tegen de monsterdraken een dappere strijd is die de Noormuizen moeten zien te overleven. Juist het feit dat Geronimorr Stilsson het gevecht eigenlijk niet aan durft, zorgt voor een flinke dosis humor in dit spanende avontuur!

Leesplezier

De boeken van De Wakkere Muis worden hier verslonden, simpelweg omdat deze boeken er aantrekkelijk uit zien. Tekst in diverse lettertypen en kleuren en veel kleurrijke prenten maken het lezen van een boek een waar feestje. En daarmee wordt zelfs een boek van bijna 300 pagina’s in sneltreinvaart uitgelezen!

Het gevecht tegen de monsterdraken – Geronimo Stilton
Zelf lezen, hardcover, 288 pagina’s. De Wakkere Muis

twitterbutton.nl