Het grote Kolletje en Dirk voorleesboek

het grote kolletje en dirk voorleesboek coverKolletje en haar buurjongen Dirk zijn de beste vrienden en beleven samen de spannendste avonturen. Ze vinden altijd wel iets leuks om te doen. Maar als er plotseling iets verkeerd gaat, hebben ze gelukkig Kolletjes toversokken nog. Want af en toe gaat er nog weleens iets mis…

In Het grote Kolletje en Dirk voorleesboek zijn de leukste verhalen over Kolletje en Dirk gebundeld. Van de avonturen van Kolletje krijgen jonge kinderen maar geen genoeg. Daarom is er nu een vrolijk voorleesboek om eindeloos uit voor te lezen voor meisjes én jongens!


Recensie:
De fans van Kolletje kunnen hun hart ophalen bij dit schitterende, dikke voorleesboek. In Het grote Kolletje en Dirk voorleesboek staan maar liefst 32 avonturen van deze twee vrienden! Maar ook voor de kleuters die Kolletje nog niet kennen is dit boek een aanwinst in huis. Kolletje is namelijk niet zomaar een meisje, ze heeft een paar speciale sokken. Lange, roodwit gestreepte sokken. Niets bijzonders zul je denken, maar niets is minder waar. Ze heeft ze namelijk gekregen van tante Laetita en het zijn sokken met toverkracht!

Wanneer Kolletje de sokken aan heeft en de toverspreuk Katharina Orselia Laetitia uitspreekt, gebeurt er iets bijzonders. Op wonderbaarlijke wijze worden de problemen die Kolletje, Dirk en hun vrienden hebben veroorzaakt opgelost. Maar natuurlijk zorgen de tovenarijen ook voor lachwekkende situaties. Tijdens het voorlezen zullen kinderen al snel de magische woorden ook uitspreken. De herhaling is ditmaal zowel figuurlijk als letterlijk het toverwoord.

Alle verhaaltjes zijn qua lengte en verhaallijn prima geschreven voor de doelgroep. Niet te ingewikkeld en ook niet te lang. Daarbij komen herkenbare gebeurtenissen in de verhalen voor. Denk hierbij aan op vakantie gaan naar de camping, Sint Maarten vieren, verkleden en spelen in de sneeuw. Ideale voorleesverhaaltjes om te lezen voor het naar bed gaan. Het boek heeft een compact formaat en staat bol van de kleurrijke, vrolijke prenten. Deze zijn gemaakt door Natascha Stenvert. Dankzij haar tekeningen is het boek niet alleen maar een voorleesboek geworden. Het is schitterend om alleen naar de prachtige prenten te kijken. Jongens en meisjes zullen zich zo al uren kunnen vermaken, met als voordeel dat ze zelf hun eigen fantasie in de verhalen kunnen verwerken.

Mijn dochter heeft lange tijd genoten van de verhalen van Kolletje. Eerst las ik de verhalen voor maar toen ze eenmaal zelf kon lezen, betrapte ik haar ook regelmatig lezend in dit boek. De kleurrijke prenten, de streken van Kolletje en de magische toversokken zorgen ongetwijfeld ervoor dat dit boek ook een favoriet wordt bij jullie thuis!

Het grote Kolletje en Dirk voorleesboek – Pieter Feller
Voorleesboek, hardcover, 171 pagina’s, Uitgeverij Moon

twitterbutton.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *