Het grote treinenboek [recensie]

Het grote treinenboek Mattias de Leeuw Terra Lannoo

 

Een historische treinreis met indrukwekkende prenten
Het grote treinenboek brengt je overal waar treingeschiedenis werd geschreven! Het is een onvergetelijke tocht door tijd en ruimte. Haast je, stap in, de trein wacht niet! Kies een plaatsje en laat je meevoeren op een fantastische reis door de tijd. Kom alles te weten over treinen door de jaren heen: van de eerste stoomtrein tot de TGV, van een goederentrein tot een slaaptrein …

 

 

het grote treinenboek mattias de leeuw terra lannoo Recensie:
Voor iedereen die een passie heeft voor treinen is dit een fantastisch prentenboek. Leuk en leerzaam! In Het Grote Treinenboek leer je over het ontstaan van de trein.  Het boek neemt je mee naar de allereerste locomotief en samen reis je door de tijd naar de snelle TGV’s van tegenwoordig. De informatie over de treinen wordt in duidelijke en heldere taal uitgelegd.
De binnenzijde van de kaft voor en achter, laten een mooi overzicht zien van de verandering van treinen in de loop der jaren. Van de Trevithick Stoomlocomotief uit 1804 (Engeland) tot de SNCB Class 28 multi-System TRAXX elektrische locomotief uit 2007 (België).

Het grote treinenboek

Naast de informatieve tekst is Het grote treinenboek ook een echt kijkboek. De prenten vragen direct je aandacht, maar er is nog een extra reden om de illustraties goed te bekijken. Op elke prent kun je namelijk een hond én drie vriendinnen terug vinden. Kun jij ze ontdekken in alle tekeningen?

Bekijk op Bol.com logoHet Grote Treinenboek – Mattias de Leeuw
Prentenboek, hardcover, 46 pagina’s, Terra Lannoo

twitterbutton.nl

 

Het grote treinenboek mattias de leeuw terra lannoo