Het leuke weetjes stripboek 2 voor jonge lezers [recensie]

Het leuke weetjes stripboek 2 voor jonge lezers vanaf acht jaar recensie kinderboekenweek 2015 raar maar waar

 

Welke wapens gebruikte een ridder allemaal?
Waren het echt de (jonk)vrouwen die op jacht gingen?
Hoe werden piramides gebouwd?
En welk insect kan tot 55 cm groot worden?

Ga met Tommy mee naar het kasteel van Koning Blauwbloed, duik onder in de piramides van het oude Egypte en ga op zoek naar verrassende weetjes over de kriebeldiertjes in je tuin!

 

 

Recensie:
Zodra ik Het leuke weetjes stripboek voor jonge lezers zag, was ik nieuwsgierig. Een leesboek voor kinderen vanaf acht jaar, volledig in stripvorm uitgevoerd! Dat betekent dus veel prenten en daarmee aantrekkelijk om te lezen. Een boek dat welkom is in ons huis, aangezien saai ogende boeken, niet gelezen worden door mijn dochter. Gelukkig is ook zij direct nieuwsgierig naar dit weetjes boek en al snel wordt het boek opengeslagen.

Het leuke weetjes stripboek 2 voor jonge lezers

Op mijn exemplaar staat de 2 niet afgebeeld, maar wanneer ik op ISBN zoek, blijkt dit toch wel het geval te zijn. Ook de cover is gelijk aan het tweede deel van Het leuke weetjes Het leuke weetjes stripboek 2 voor jonge lezers recensie kinderboekenweek 2015 raar maar waar stripboek voor jonge lezers. Nu dat opgehelderd is, kunnen we ons richten op wat dit boek ons te bieden heeft…

Het leuke weetjes Stripboek 2 voor jonge lezers bestaat eigenlijk uit drie verschillende verhalen. De onderwerpen zijn divers, zodat er altijd wel een verhaal bij je past.
Als eerste duiken we in het verleden en onderzoeken de tijd van de ridders. Met grappige prenten, leer je meer over deze periode uit het verleden. Waarom zijn de ramen (zonder glas) in een kasteel vaak zo smal? Hoe kookten ze vroeger het eten en wat deed een page eigenlijk?
Het avontuur van Tommy is levendig beschreven en door de stripvorm is elke bladzijde genieten geblazen.
Na het tijdperk van de ridders, stort Tommy zich in Egypte in het avontuur. Wie is de Farao, hoe worden piramides gebouwd en waarom hebben ze die puntige vorm? Leer alles over de mummies en maak kennis met het Egyptische klank-alfabet!
Het leuke weetjes stripboek 2 voor jonge lezers kinderboekenweek 2015 raar maar waar recensieNa alle spannende belevenissen in Egypte, gaat Tommy op ontdekkingsreis in de wereld van de kriebelbeestjes. Het spreekt voor zich dat je met dit verhaal veel leert over allerlei insecten. Het nut dat ze hebben, speciale eigenschappen en waar ze leven.

Kinderboekenweek 2015

Het leuke weetjes stripboek 2 voor jonge lezers past ook prima binnen het thema “Raar maar waar” van de Kinderboekenweek 2015, welke van 7 – 18 oktober zal plaatsvinden. De grappige, bizarre en verbazingwekkende weetjes uit dit boek, sluiten naadloos aan op het thema Raar maar waar. Nog een goede reden om dit boek te kopen!

Leesplezier

Dankzij de vormgeving zal Het leuke weetjes stripboek 2 voor jonge lezers ook aantrekkelijk zijn voor kinderen die moeite hebben met lezen of die gewoon niet zo geïnteresseerd zijn in lezen. De gekke weetjes en de kleurrijke pagina’s maken het leuk om toch te gaan lezen en ongemerkt lezen kinderen dan behoorlijk wat! Absoluut een aanwinst voor in de boekenkast, of het nu thuis of op school is!

Het leuke weetjes stripboek 2 voor jonge lezers – Philip Ardagh
Bekijk op Bol.com logoZelf lezen, hardcover, 176 pagina’s, Manteau

twitterbutton.nl